Το πρώτο επίσημο πορτρέτο της Κέιτ Μίντλετον, φιλοτεχνημένο από τον καλλιτέχνη, Πολ ΄Εμσλεϊ, γεννημένο στην Γλασκόβη, προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων όταν αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

Οι κριτικοί στο σύνολό τους δεν… καλοδέχτηκαν το πορτρέτο που παρουσιάστηκε στην National Portrait Gallery του Λονδίνου, καθώς θεωρούν ότι «δεν δείχνει καθόλου όπως είναι η Κέιτ στην πραγματικότητα» .

Ο κριτικός τέχνης των Sunday Times, Γουόλντεμαρ Γιανουσζκζακ ανέφερε ότι το πορτρέτο είναι «μάλλον συνηθισμένο». Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καλλιτέχνης έκανε την Δούκισσα του Κέιμπριτζ να δείχνει μεγαλύτερη απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα και (ότι) τα μάτια της δεν γυαλίζουν με τον τρόπο που αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα…

Ο ΄Εμσλεϊ, ο οποίος είναι διάσημος για τις διχογνωμίες που προκαλεί για το ιδιαίτερα ρεαλιστικό, σχεδόν φωτογραφικό, στιλ του πήρε ανάθεση για τη δημιουργία του πορτρέτου της Κέιτ Μίντλετον αφ’ ότου η ίδια η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ τον επέλεξε ανάμεσα σε λίστα υποψηφίων.

Εν τω μεταξύ, η ίδια η εικονιζόμενη έδειξε ικανοποίηση από την ιδιωτική παρουσίαση του πορτρέτου της. «Πιστεύω ότι είναι υπέροχο είπε». Ως γνωστόν, η Κέιτ Μίντλετον διανύει τη 12 εβδομάδα εγκυμοσύνης στο πρώτο της παιδί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.