Xμ…! Δημοσκοπήσεις… στηγμιαίες αποτυπώσεις ! Παρ’όλα αυτά, κάποια πράγματα έρχονται στην επιφάνεια. Απογοήτευση και Οργή αισθάνονται τα 2/3 του κόσμου. Η πρόθεση και η εκτίμηση ψήφου δίνουν κυβέρνηση της Μεγάλης Συμμαχίας (ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ). Κατα πόσο αυτό είναι εφικτό μένει να διαπιστωθεί.

Με παράσταση νίκης 46% ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται άξιος να σταθεροποιήσει την οικονομία απο μόλις το 27% (!), έχει τον Α.Τσίπρα να είναι πίσω απο τον Α.Σαμαρά ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός (!!) και αρνητική δημοτικότητα στο 60% (!!!)

Ο κόσμος δέν εμπιστεύεται την ΕΕ, 64% αλλά θέλει το ΕΥΡΩ, 71% άν και θεωρεί λάθος την είσοδο στην ΕΖ, 55% (εδώ άλλος ξύνει την μύτη του, άλλος το κεφάλι του) Κάτι παρα πάνω για το (3). Φαίνεται πως ο Α.Τσίπρας εξαντλεί, άν δέν έχει ήδη εξανλήσει, την δυναμική των προσωπικών χαρακτηριστικών (μαζικός, ρήτωρ, ολίγον αυθάδης, ορμητικός) και οτι ο ΣΥΡΙΖΑ, για να πρωτεύσει, είναι αναγκαίο ο Α.Τσίπρας, ή κάποιος άλλος, να ξεπεράσει τον Α.Σαμαρά σαν καταλληλότερος για πρωθυπουργός και να μειώσει σημαντικά την αρνητική δημοτηκότητα.

Ο Α.Π., απο το 1978 ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού εσωκομματικά, κατά πολύ καταλληλότερος για πρωθυπουργός απο τον Γ.Ράλλη και με αρνητική δημοτικότητα κάτω του 40%. Μπορεί ο Α.Τσίπρας…….;