• Αναζήτηση
 • ΟΤΑΝ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ

  «Το Βήμα» δεν κρύβει τα λόγια του. Δημοσιεύει ειδήσεις, καταγράφει πληροφορίες και διατυπώνει γνώμες για τα τρέχοντα (και τα χρονίζοντα) προβλήματα της χώρας.

  ΟΤΑΝ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ | tovima.gr
  «Το Βήμα» δεν κρύβει τα λόγια του. Δημοσιεύει ειδήσεις, καταγράφει πληροφορίες και διατυπώνει γνώμες για τα τρέχοντα (και τα χρονίζοντα) προβλήματα της χώρας.
  Η δημοσιογραφία που ασκεί «Το Βήμα» στηρίζεται σε δύο άξονες. Πρώτον, δεχόμαστε ότι η μια μέρα δεν είναι η ίδια με την άλλη, δεχόμαστε ότι ζούμε σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Και στον κόσμο που αλλάζει, μια εφημερίδα γνώμης έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να ασκεί πολιτική.
  Η εφημερίδα, δεύτερον, γράφεται και κυκλοφορεί για να προβάλλει τις ιδέες και τις θέσεις εκείνων που την εκδίδουν· προβάλλει και υποστηρίζει τις πολιτικές θέσεις που εκτιμά ότι ταιριάζουν με την ιδεολογία των συντακτών και των αναγνωστών της. Τιμά εκείνους που συμπορεύονται πολιτικά μαζί της, αλλά και όσους ευκαιριακά τη διαβάζουν.
  Το γεγονός ότι Το Βήμα εξεδόθη πριν από 90 χρόνια για να υποστηρίξει την πολιτική τού υπό τον Ελευθέριον Βενιζέλο κόμματος των Φιλελευθέρων δεν σημαίνει ότι υπήρξε, είναι ή μπορεί να γίνει κομματικό όργανο. Αντιθέτως, αρκετές φορές στάθηκε σταθερά στις θέσεις της Δημοκρατικής Παρατάξεως όταν ορισμένοι έγερναν αριστερότερα ή δεξιότερα! Κατέστη εκ των πραγμάτων μια ακλόνητος σταθερά του πολιτικού βίου.
  Είναι ευεξήγητον, λοιπόν, γιατί κρώζουν κόρακες τινές της πολιτικής ζωής. Τους ενοχλεί Το Βήμα όταν γράφει ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Τους φέρνει σε κατάσταση αμόκ η αποκαλυπτική, άμεση και επιθετική, όταν χρειάζεται, δημοσιογραφία. Και… γνωμοδοτούν, διαβλέποντες… πολιτική στροφή!
  Κομματόσκυλα που κρώζουν μη δυνάμενα να αντιληφθούν τι συμβαίνει γύρω τους. Συνειδητοί πολιτικοί μεταπράτες, τα περιτρίμματα της πολιτικής διαδικασίας που περιφέρονται από αφεντικό σε αφεντικό, λαθρεπιβάτες της δημόσιας ζωής, που επιβιώνουν από συμφέροντα που λάθρα εγεννήθησαν, λείχοντα ανεπτύχθησαν και προκλητικώς αναμειγνύονται στον πολιτικό βίο.
  Δεν θα τους περάσει. Τα σκυλιά γαβγίζουν, το καραβάνι προχωρεί.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Γνώμες
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk