Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκαν τη Μεγάλη Τρίτη, υπό την παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τα εγκαίνια της νέα κτιριακής υποδομής του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.

Κατά την διάρκεια της τελετής, εργαζόμενοι υγειονομικοί καθώς και μέλη του Παλλεσβιακού Εργατουπαλληλικού Κέντρου, προχώρησαν σε διαμαρτυρία, για την έλλειψη προσωπικού, αλλά και για την γενικότερη κακή κατάσταση -όπως υποστήριξαν- στον χώρο της Υγείας. Παράλληλα, τόνισαν το γεγονός ότι τα εγκαίνια της νέας υποδομής πραγματοποιήθηκαν όχι σε κάποιο νεοανεγερθεν κτίριο, αλλά σε ένα ενοικιαζόμενο.

Στο άκουσμα των διαμαρτυριών ο Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για «κάφρους» οι οποίοι πρέπει να μάθουν να κάνουν διάλογο, «Οφείλω ως υπουργός να δώσω απάντηση. Κάποτε θα πρέπει να μάθετε να κάνετε διάλογο. Δεν μπορείτε να λέτε ‘ου’ όταν οι ιερείς λένε ευχές. Αντί να κάνετε αυτά τα καφριλίκια, αν θέλετε μπορεί να έρθει κάποιος εδώ να μιλήσει. Διαλέξτε έναν να έρθει εδώ να πει τα αιτήματά σας. Ήρθατε σήμερα εδώ να διαμαρτυρηθείτε σαν τους κάφρους σε τι πράγμα, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Τον λόγο μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη στο βήμα, πήρε στη συνέχεια στέλεχος από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών η οποία απαντώντας στις κατηγορίες του κ Γεωργιάδη τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι «κάφροι», αλλά αντιθέτως διαμαρτύρονται καθώς δεν ανέχονται άλλο την απαξίωση του ΕΣΥ, με ελλείψεις σε πολλούς τομείς.

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, ξεκαθάρισε ότι ο χαρακτηρισμός «κάφροι» ήταν γιατί οι διαμαρτυρόμενοι υγειονομικοί, «φώναξαν πάνω στην ευχή των ιερέων», υπογραμμίζοντας ότι «οι κανονικοί άνθρωποι αντί να φωνάζουν όλη μέρα, ψάχνουν λύση».

Μετά τα εγκαίνια ο κ. Γεωργιάδης ξεναγήθηκε στους χώρους του ΕΚΑΒ και αντάλλαξε ευχές με τα πληρώματα ασθενοφόρων σε Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ικαρία. Σε δηλώσεις του σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, σημείωσε ότι «η μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ σε αξιοπρεπή χώρο ήταν πάγιο αίτημα των εργαζομένων που υλοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που υπάρχει να ενισχυθεί το βόρειο Αιγαίο σε προσωπικό και οχήματα ενώ για το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης σημείωσε ότι  θα προωθηθεί η ανέγερση νέου ιδιόκτητου κτιρίου.