Το επίσημο πορτρέτο της Κέιτ Μίντλετον πρόκειται να φιλοτεχνηθεί και να παρουσιαστεί στην National Portrait Gallery του Λονδίνου μέσα στον επόμενο χρόνο.

Λεπτομέρειες σχετικές με την ταυτότητα του καλλιτέχνη που θα δημιουργήσει το πορτρέτο δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας, ωστόσο, είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι η Νίκι Φίλιπς -η καλλιτέχνης που ειδικεύεται στα πορτρέτα και που είχε μια ιδιωτική ανάθεση να ζωγραφίσει τη σύζυγο του πρίγκιπα Γουίλιαμ- όπως η ίδια δήλωσε στην Sunday Telegraph.

Η Κέιτ Μίντλετον είναι πάτρωνας της National Portrait Gallery του Λονδίνου ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο ακούγεται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την National Portrait Gallery για να παρουσιαστεί το πορτρέτο της. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η ίδια «έσπασε» την παράδοση όταν δεν δέχτηκε να τη ζωγραφίσουν στην κλασική πόζα των νεόνυμφων με το σύζυγό της, πρίγκιπα Γουίλιαμ, μετά το γάμο τους.

Η διευθύντρια της Gallery, Σάντι Νέιρν, επιβεβαίωσε την είδηση. «Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε, αλλά έχουμε ξεκινήσει τις συζητήσεις…», δήλωσε.