Όποιος απο την τρόϊκα έθεσε ζήτημα αξιολογήσεως των τεράστιων δαπανών του κράτους για τις αγονες γραμμες του Αιγαίου του αξίζουν συγχαρητήρια και πρέπει να γίνει μια δημόσια συζήτηση με τα οικονομικά στοιχεία δηλαδή το κόστος και το αποτέλεσμα για το κοινωνικό σύνολο και για το κράτος με σύνεση και προσοχή .

Γίνεται ένα όργιο σπατάλης κακοδιαχείρισης και διαφθοράς γύρω απο αυτές τις τεράστιες δαπάνες και κανείς δεν ενδιαφέρεται ούτε για εξοικονόμηση ούτε για καλύτερη οργάνωση αλλά όλη ζητούν επιπλέον χρήματα λες και αυτά τα χαρίζει ο θεός και όποιος προλαβαίνει παίρνει τα πιο πολλά. Επιδοτούνται «άγονες » αεροπορικές γραμμές «, «άγονες» ακτοπλοϊκές γραμμές , πλοία για μεταφορά νερού σε αυτά το κράτος πληρώνει τετραπλάσιες ποσότητες απο αυτές που πηγαίνουν στα νησιά .

Μεταφορές ασθενών με ελικόπτερα στα νοσοκομεία της Αθήνας για «ψύλλου πήδημα » ενώ υπάρχουν νοσοκομεία στην Ναξο και στην Συρο και δεν ξέρω ακόμη τι άλλο επιδοτείται . Το κράτος δαπανά πάνω απο 1,5 δισεκατομ. ευρώ κάθε χρόνο για ένα πληθυσμό το πολύ 10000 δηλαδή η επιδότηση στον καθένα αντιστοιχεί σε 150000 ευρώ ανά άτομο ,και κανείς δεν πληρώνει ούτε το ΦΠΑ όσες φορές το ΣΔΟΕ έχει πάει να τους ελέγξει τον έχουν κυνηγήσει με τις κλωτσιές .

Ολοι ζουν απο τον τουρισμό δουλεύοντας τρεις μήνες τον χρόνο οι οποίοι θρέφουν τους υπόλοιπους , τα παληοχώραφα έχουν αποκτήσει αστρονομικές αξίες και έχουν γίνει όλοι ευκατάστατοι. Υπάρχουν πολύ οικονομικές λύσεις με τοπικές συγκοινωνίες με τις οποίες μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα ,όπως και λύσεις με την αφαλάτωση για να εξασφαλίσουν άφθονο και φθηνό νερό αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται ούτε οι δήμοι ούτε οι περιφέρειες και γιατί να ενδιαφερθούν κοροΐδα είναι ;. Πρέπει να βάλουμε το «δάκτυλο επι του τύπου των ήλων » και να αρχίσουμε να ξεσκεπάζουμε όλες τις σπατάλες και να τις διερευνούμε με χρηματοοικονομικά κριτήρια. »