Αν κάτι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης του Γιώργου Λαζόγκα στην γκαλερί Ζουμπουλάκη είναι ότι στο χώρο της πλατείας Κολωνακίου συγκεντρώθηκαν πολλοί και σημαντικοί άνθρωποι της Τέχνης και της διανόησης για να τιμήσουν τη νέα δουλειά του καλλιτέχνη με τίτλο «Errata».

Ηταν εκεί ο ποιητής, Τίτος Πατρίκιος, ο καθηγητής και δοκιμιογράφος, Δημήτρης Μαρωνίτης, ο συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, ο καθηγητής και πρώην υπουργός, Δημήτρης Φατούρος, ο μουσικοσυνθέτης και επίσης πρώην υπουργός, Θάνος Μικρούτσικος.

Στην αίθουσα της γκαλερί επίσης, βρέθηκε και ένας πολιτικός σε εποχές που σπανίζουν οι δημόσιες εμφανίσεις _ και ιδιαίτερα σε βραδιές εγκαινίων, σε πρεμιέρες και άλλα ευφρόσυνα _ προσώπων του συγκεκριμένου χώρου. Ο λόγος για τον Ανδρέα Λοβέρδο, που παρέστη στα εγκαίνια και ενημερώθηκε καταλεπτώς για την έκθεση από τον ίδιο τον καλλιτέχνη σε μια προσωπική ξενάγηση.

«Errata», ή περί λάθους, λοιπόν, σε μια εποχή αναθεώρησης και επανασυγκρότησης. «Δεν υπάρχουν απόψεις ή αποφάσεις απόλυτα σωστές ή λανθασμένες» προειδοποιεί ο Λαζόγκας. «Στο «Errata» η κλίμακα του λάθους παραμένει πάντα ένα ερωτηματικό όπως και η συμπεριφορά μας στην «επιχείρηση» διόρθωσης».

Σεντόνια, πέτρες (γνωστά υλικά μέσα από την πορεία του εικαστικού), κολάζ, σχέδια, σβησίματα, διαγραφές, τυπώματα, κατασκευές και βίντεο χρησιμοποιούνται από το Γιώργο Λαζόγκα στην πάλη του για αφαίρεση. Και στην αφήγηση προσωπικών, εθνικών, συλλογικών, κοινωνικών και άλλων λαθών που επειδή ακριβώς ανατρέπουν την έννοια του προβλέψιμου «είναι ευλογία»

INFO

Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Γιώργος Λαζόγκας – Errata

11 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου

Γκαλερί Ζουμπουλάκη

www.zoumboulakis.gr\