• Αναζήτηση
 • Τέξας: Θανατηφόρος ένεση σε κατάδικο για βιασμό μετά φόνου

  Με θανατηφόρο ένεση πραγματοποιήθηκε η εκτέλεση του 44χρονου Τζόναθαν Γκριν στο Τέξας, ο οποίος είχε καταδικαστεί με την εσχάτη των ποινών.

  Με θανατηφόρο ένεση πραγματοποιήθηκε η εκτέλεση του 44χρονου Τζόναθαν Γκριν στο Τέξας, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών.

  Λίγες ώρες νωρίτερα το Ανώτατο Δικαστήριο είχε απορρίψει την έφεση που υπέβαλαν οι δικηγόροι του Γκριν υποστηρίζοντας ότι η ποινή δεν μπορούσε να εκτελεστεί επειδή ο κατάδικος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

  Ο Γκριν, ο οποίος είχε καταδικαστεί πριν από μία δεκαετία για τον βιασμό και τη δολοφονία 12χρονου κοριτσιού, οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην αίθουσα εκτέλεσης της φυλακής του Χάντσβιλ, του χορηγήθηκε η ένεση και εξέπνευσε 18 λεπτά αργότερα.

  Πριν από μία εβδομάδα, δικαστήριο του Χιούστον είχε κάνει αποδεκτή την αίτηση του Γκριν να μην εκτελεστεί. Ο Γκριν είχε υποστηρίξει σε ψυχίατρο που τον εξέτασε ότι υπέφερε από παραισθήσεις και ότι δεν έκανε το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε.

  Τελικά όμως, η γενική εισαγγελία παρενέβη και η έφεση απορρίφθηκε.

  Η εκτέλεση του Γκριν είναι η δέκατη φέτος στο Τέξας και η πρώτη από τις τέσσερις που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

  Το Τέξας είναι η πιο «δραστήρια» αμερικανική Πολιτεία στην εφαρμογή της θανατικής καταδίκης.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk