ΔΝΤ: Φωνές για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Οι ευρωπαϊκές χώρες που διακρατούν ελληνικό χρέος πρέπει να εξετάσουν αναδιάρθρωσή του εάν αυτό αποδειχθεί μη βιώσιμο, υποστηρίζει ανοικτά μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔNT -υπογραμμίζοντας έτσι τις διαφορές στο εσωτερικό της τρόικας για το ελληνικό πρόβλημα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες που διακρατούν ελληνικό χρέος πρέπει να εξετάσουν αναδιάρθρωσή του εάν αυτό αποδειχθεί μη βιώσιμο, υποστηρίζει ανοικτά μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔNT – υπογραμμίζοντας έτσι τις διαφορές στο εσωτερικό της τρόικας για το ελληνικό πρόβλημα.

Στην περίπτωση που το ελληνικό χρέος δεν αποδειχθεί βιώσιμο, «συνεισφορά των κυβερνήσεων θα γίνει τότε σίγουρα αντικείμενο συζητήσεων» δήλωσε στην ολλανδική «Het Financieel Dagblad» ο Μένο Σνελ, όπως μεταδίδει το Reuters.

O Σνελ είναι ένα από τα 24 μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ, εκπροσωπώντας την Ολλανδία και άλλες δώδεκα χώρες.

Η αναφορά του υπογραμμίζει τη διαφορά απόψεων μεταξύ του Ταμείου και της ευρωπαϊκής πλευράς στον χειρισμό της ελληνικής υπόθεσης. Μετά το PSI, το μεγαλύτερο του ελληνικού χρέους διακρατείται από τον «επίσημο τομέα» (κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες).

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, θεωρώντας πως απομείωση του ελληνικού χρέους που διακρατούν πολύ δύσκολα μπορεί να βρει πολιτική αποδοχή, θα προτιμούσαν, αναφέρει το Reuters, να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk