Σαρωτική ήταν η Μαρίνα Σάττι χθες  στον ημιτελικό της Eurovision. Η δημοφιλής τραγουδίστρια κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, με την εμφάνισή της στο YouTube να μετράει ήδη πάνω από 600 χιλιάδες προβολές.

Σε δηλώσεις της μετά το αποτέλεσμα, η Μαρίνα Σάττι ανέφερε ότι «αυτό που κάνουμε εδώ είναι πιο αγχωτικό από το να είσαι επάνω στη σκηνή, νιώθω ότι πρέπει να πω κάτι έξυπνο» και πρόσθεσε: «Νιώθω αγχωμένη αλλά και ενθουσιασμένη ταυτόχρονα για το τι πρόκειται να συμβεί. Εάν μας είδατε στα παρασκήνια, χορεύαμε σαν τρελοί. Θα βρούμε τον χρόνο να αποφορτιστούμε».

«Αγαπάμε την Τουρκία»

«Αγαπάμε την Τουρκία. Είχα έναν δάσκαλο που μου μάθαινε τραγούδια από την Ανατολή, από την Τουρκία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν… και αναρωτιόμουν πώς γίνεται να έχουν τόσες ομοιότητες με την ελληνική μουσική. Και τότε ο δάσκαλος μου είπε κάτι που δεν θα το ξεχάσω: Ότι η ηλικία αυτών των πολιτισμών είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των συνόρων ανάμεσα στις χώρες αυτές», απάντησε η Μαρίνα Σάττι σε ερώτηση που της έκανε Τούρκος δημοσιογράφος.

«Θέλαμε να δείξουμε με χιούμορ τα στερεότυπα που κυριαρχούν γύρω από την εικόνα της Ελλάδας. Για μένα είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία που βρίσκομαι εδώ για να αναδείξω και την άλλη μας πλευρά», είπε ακόμα.

Μετά το πέρας της συνέντευξής τύπου, η δημοφιλής τραγουδίστρια είπε τα εξής σχετικά με την εμφάνισή της: «Δεν είχα έλεγχο, ούτε ήξερα πως τραγούδησα. Εκείνη την ώρα καμμία ψυχραιμία. Εκείνη την ώρα υπάρχει τόση πολλή αδρεναλίνη, που προχωράει το πράγμα χωρίς να το καταλαβαίνεις και πολύ».

Η θέση που θα εμφανιστεί στον τελικό

Οι προκριθέντες κλήθηκαν να περάσουν από την κλήρωση που θα τους τοποθετούσε στο Α’ ή στο Β΄ μισό του διαγωνιστικού μέρους της Eurovision.

Η Μαρίνα Σάττι κληρώθηκε στο Α’ μισό και η παραγωγή επέλεξε να διαγωνιστεί στην 12η θέση.