Σε ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα του Άρη Σπηλιωτόπουλου προχώρησε ο Κώστας Ζαχαριάδης μετά την «ατυχή», όπως χαρακτηρίζεται, απόπειρα του νέου συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά.

Ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε, εμφανώς ενοχλημένος, (Action 24) ότι «ο κύριος Σπηλιωτόπουλος δεν έχει θεσμικό ρόλο, δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» εν αντιθέσει με τον ίδιο, αλλά ένας σύμβουλος επικοινωνίας με επαγγελματική σχέση.

«Από που και ως που», όπως είπε, τοποθετείται ο κ. Σπηλιωτόπουλος ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να προσθέσει πως «εγώ δεν έχω ακούσει φράση παγωτό να σκοτώνει». «Ο καθένας να οριστεί και να περιοριστεί» στο ρόλο του, συνέστησε ακόμη.

Ο κ. Ζαχαριάδης δεν έκρυψε και τη δυσφορία του για τις δηλώσεις των Θανάση Οικονόμου και Βαγγέλη Αντώναρου περί ενδεχόμενης διαγραφής των Χρήστου Σπίρτζη και Γιώργου Βασιλειάδη. Τις χαρακτήρισε «ακατανόητες και βαθύτατα προσβλητικές» και διερωτήθηκε: «είναι ο κ. Οικονόμου στην Επιτροπή Δεοντολογίας; Είναι ο κ. Αντώναρος στην Επιτροπή Δεοντολογίας;».

«Θέλει μια προσοχή απέναντι στους ανθρώπους που βρήκε μέσα στο κόμμα» συνέχισε ο κ. Ζαχαριάδης, λέγοντας πως πρόκειται για «βαθύτατα προβληματική δήλωση» και κάλεσε τον κ. Οικονόμου να «ζητήσει συγγνώμη και να το διορθώσει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα που λειτουργεί με προγραφές» παρατήρησε ακόμη ο κ. Ζαχαριάδης και συνέχισε, λέγοντας πως «που αποσκοπεί αυτό το κλίμα; Έχουμε κομματόμετρο;», διερωτήθηκε.

Ειδικά για τον Βαγγέλη Αντώναρο, υποστήριξε πως εκείνος έφυγε από ένα κόμμα που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία και ήρθε σε ένα κόμμα που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.