Πολύχρωμα φυσικά τοπία, ζώα και πουλιά, δράκους, ξωτικά ακόμα και ασιατικές θεότητες δημιουργεί η Christel Assante χρησιμοποιώντας έναν πρωτότυπο καμβά, τα κελύφη αβγών.

Η ιδέα προέκυψε τυχαία καθώς η Assante είναι «αυτοδίδακτη» καλλιτέχνης, χωρίς σχετικές σπουδές και εκπαίδευση. «Από μικρή μου άρεσε να ζωγραφίζω και στην προσπάθεια μου να δώσω στα έργα μου τρισδιάστατη μορφή οδηγήθηκα στην γλυπτική αβγών» αναφέρει η ίδια. «Ασχολούμαι με αυτή την τεχνική εδώ και 8 χρόνια» συμπληρώνει.

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση της είναι ότι δεν ζωγραφίζει απλώς το εξωτερικό μέρος των αυγών αλλά αφαιρεί κομμάτια και μετασχηματίζει τα τσόφλια. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί εργαλεία όπως μαχαίρια, κοπίδια και τροχούς, διαδικασία πολύ δύσκολη δεδομένης της ευθραυστότητας του βασικού υλικού της. «Αν κάτι πάει στραβά δεν μπορεί να διορθωθεί. Όλο το έργο σπάει και πρέπει να το ξεκινήσω από την αρχή».

Χρησιμοποιεί αβγά κάθε είδους. Στρουθοκαμήλου, ορτυκιών, φασιανού, πάπιας. Αρχικά δημιουργεί ένα μικρό άνοιγμα, στο πάνω ή το κάτω μέρος του αυγού, στη συνέχεια αφαιρεί το περιεχόμενο προσεκτικά και ξεκινάει την επεξεργασία. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει τρεις ακόμα και τέσσερις μέρες. Τα θέματα της αντλεί κυρίως από τη φύση, ωστόσο αγαπημένα της έργα είναι αυτά που απεικονίζουν δράκους καθώς οι λεπτομέρειες τους είναι πολύ ιδιαίτερες.

Σχεδιάζει κυρίως για να εμπλουτίζει τη δική της συλλογή αλλά και κατά παραγγελία καθώς πολλοί είναι εκείνοι, στην πλειοψηφία τους συλλέκτες, που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αδρά για μία από τις δημιουργίες της.