Η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Σούπερ Λίγκας κ. Γιάννη Μώραλη είχε ως κεντρικό θέμα την παρουσίαση της συνεργασίας του συνεταιρισμού με τον ασφαλιστικό οργανισμό «Ευρωπαϊκή Πίστη» που καλύπτει τους ποδοσφαιριστές της μεγάλης κατηγορίας, ωστόσο το κυρίαρχο θέμα συζήτησης δεν ήταν άλλο από την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

«Ήμασταν και παραμένουμε θετικοί, ωστόσο θέσαμε κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις προκειμένου να δεχτούμε να αυξηθούν οι ομάδες από 16 σε 18» είπε ο πρόεδρος της Λίγκας και εξήγησε: «Το να εισέλθουν δύο επιπλέον ομάδες, σημαίνει ότι θα έχουμε τουλάχιστον 60 επιπλέον ματς στη Σούπερ Λίγκα και 120 επιπλέον αγώνες για τις κατηγορίες των τμημάτων υποδομής. Αυτό σημαίνει ότι τα έξοδα θα αυξηθούν κατακόρυφα. Για ταξίδια, διαιτητές κλπ.. Υπολογίσαμε ότι για το 2013-14 θα χρειαστούν επιπλέον 4-5 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά αυτό που ζητήσαμε είναι να καλυφθεί αυτό το ποσό, όπως επίσης και το κομμάτι των τηλεοπτικών, καθώς η NOVA ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αυξήσει τη χορηγία της. Ετσι καταλήξαμε να συζητάμε σε πολύ καλό κλίμα με τον ΟΠΑΠ και ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις σήμερα, ή το αργότερο αύριο. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το θέμα ώστε να μπορούν να πάρουν τις αποφάσεις τους και να προχωρήσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές».

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι στις διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΑΠ η Σούπερ Λίγκα έκανε κάποιες παραχωρήσεις στα αιτήματά της καθώς ζητούσε τριετές χορηγικό συμβόλαιο και φέρεται να συμβιβάζεται με διετές, ωστόσο απ’ την πλευρά του οργανισμού που είναι υπό πώληση δεν διαφαίνεται καμία διάθεση μακροχρόνιας δέσμευσης.