ΚΚΕ: Εδώ και χρόνια ζητάγαμε την κατάργηση της συνδικαλιστικής σύνταξης

Στο θέμα της κατάργησης της συνδικαλιστικής σύνταξης από τον υπουργό Εργασίας αναφέρεται το ΚΚΕ με ανακοίνωση του, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα είχε εδώ και χρόνια καταγγείλει την ύπαρξή της. Συγκεκριμένα τάσσεται κατά του εργοδοτικού συνδικαλισμού με αφορμή την γνωστοποίηση από πλευράς του υπουργείου εργασίας και του υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση ότι με νόμο που θα καταργηθεί η συνδικαλιστική σύνταξη.

Στο θέμα της κατάργησης της συνδικαλιστικής σύνταξης από τον υπουργό Εργασίας αναφέρεται η εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσής της, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα είχε εδώ και χρόνια καταγγείλει την ύπαρξή της. Συγκεκριμένα τάσσεται κατά του εργοδοτικού συνδικαλισμού με αφορμή την γνωστοποίηση από πλευράς του υπουργείου εργασίας και του υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση ότι με νόμο που θα καταργηθεί η συνδικαλιστική σύνταξη.

Το ΠΑΜΕ επίσης προσάπτει στην κυβέρνηση, τα κόμματα του συστήματος και στους μηχανισμούς τους πως «κρύβουν ότι οι συνδικαλιστικές συντάξεις είναι μόνο μια μορφή χρηματικής επιβράβευσης των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης:

«Κυβέρνηση, κόμματα του συστήματος και οι μηχανισμοί τους παριστάνουν ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη του γνωστού Ταμείου των εργατοπατέρων, όταν προκλητικά και για χρόνια αγνοούσαν τη θέση του ΚΚΕ και των συνδικαλιστών του που κατήγγελλαν την ύπαρξή του και απαιτούσαν να καταργηθεί.»

«Σκόπιμα αποσιωπούν ότι αυτές τις συντάξεις της ντροπής δεν τις έπαιρναν οι συνδικαλιστές στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, ότι στο παρελθόν υπήρξαν κάποιοι κομμουνιστές συνδικαλιστές που διαγράφηκαν από το Κόμμα επειδή δεν εφάρμοσαν αυτή τη θέση του Κόμματος

Καταλήγει δε λέγοντας ότι ακόμα και αν καταργηθούν οι συγκεκριμένες συντάξεις: ««Θα συνεχίσουν να τους στηρίζουν με άλλους τρόπους, γιατί αυτοί οι συνδικαλιστές είναι πολύ χρήσιμοι και αναντικατάστατοι για τους καπιταλιστές και το σύστημα».


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk