Κατά σχεδόν 5% μειώθηκε η τραπεζική χρηματοδότηση τον Ιούλιο

Μείωση της τάξεως του 4,8% σημείωσε τον Ιούλιο η συνολική χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα από τις τράπεζες, από 4,3% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Τράπεζα της Ελλάδος. Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 1,429 δισ. ευρώ, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2011 ήταν θετική κατά 13 εκατ. ευρώ.

Μείωση της τάξεως του 4,8% σημείωσε τον Ιούλιο η συνολική χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα από τις τράπεζες, από 4,3% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 1,429 δισ. ευρώ, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2011 ήταν θετική κατά 13 εκατ. ευρώ.

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 937 εκατ. ευρώ (Ιούλιος 2011: θετική ροή 564 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης μειώθηκε σε -5,3% από -4,1% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων μειώθηκε σε -5,1% από -3,9% τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκε επίσης σε -7,4% από -6,7% τον Ιούνιο του 2012.

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 33 εκατ. ευρώ (Ιούλιος 2011: αρνητική καθαρή ροή 53 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης ήταν λιγότερο αρνητικός σε σχέση με το προηγούμενο μήνα (Ιούλιος 2012: -5,3%, Ιούνιος 2012: -5,4%).

Τέλος, αρνητική κατά 459 εκατ. ευρώ ήταν η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα (Ιούλιος 2011: αρνητική καθαρή ροή 497 εκατ. ευρώ).

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα να διαμορφωθεί σε -4,3% από -4,4% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk