Την κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων έφεραν οι σφοδρές, όπως μεταφέρεται, οδομαχίες Ελλήνων που βρίσκονται στο Βερολίνο για το Final Four της Euroleague.

Μετά τις 23:00 του Σαββάτου (ώρα Γερμανίας) οι οπαδοί συνεπλάκησαν σε κεντρικό σημείο της γερμανικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να προκληθεί γενική αναστάτωση.

Μετά από ειδοποίηση για άμεση επέμβαση, απλώθηκαν στην περιοχή περιπολικά, πυροσβεστικά και δυνάμεις της δημοσίας τάξης με στόχο να επαναφέρουν την ομαλότητα.

Αναφορές για σοβαρά τραυματίες

Επίσης στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της berliner-zeitung, στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν εννέα άτομα, δύο εκ των οποίων σοβαρότερα.

Τα επεισόδια συνέβησαν στο σταθμό Prenzlauer Allee του S-Bahn.

Στην αναφορά της τοπικής Πυροσβεστικής γίνεται λόγος για έναν τραυματισμένο του οποίου απειλείται η ζωή του και συνολικά δώδεκα χτυπημένους.

«Μετεξεταστέα» η γερμανική αστυνομία

Εκ των παραπάνω γίνεται κατανοητό πως μερικές φορές ακόμη και η επιβολή αυστηρών μέτρων δεν είναι επαρκή, αν και όπως φαίνεται η Αστυνομία του Βερολίνου δεν ήταν όσο προετοιμασμένη θα έπρεπε για συνύπαρξη οπαδών διαφορετικών ομάδων.

Ό,τι συνέβη την Παρασκευή το απόγευμα από οπαδούς της Φενέρμπαχτσε έξω από την Uber Arena ήταν ένα δείγμα πως ο σχεδιασμός για το Final Four υπήρξε τουλάχιστον ελλιπής.