Συμπλοκές μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο, όπου διεξάγεται το Final Four της Euroleague, σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (25/5) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό συνολικά 12 ατόμων, με έναν εξ αυτών να είναι σε κρίσιμη κατάσταση και άλλους δύο σοβαρά τραυματίες.

Ωστόσο, τα νεότερα που έρχονται από το Βερολίνο σχετικά με τη άγρια συμπλοκή, είναι θετικά, τουλάχιστον όσον αφορά την υγεία του οπαδού που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ελληνικής πρεσβείας στη γερμανική πρωτεύουσα, το άτομο που βρισκόταν στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

«89 συλλήψεις, ρόπαλα και πυρσοί»

Η ιστοσελίδα «Βild» αναφέρει ότι η γερμανική αστυνομία προχώρησε σε 89 συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν και σχετικά «πολεμοφόδια», αφού βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ρόπαλα και μπαστούνια του μπέιζμπολ στο σημείο. Επίσης, η γερμανική αστυνομία έχει προχωρήσει στην απομόνωση άλλων 70 ατόμων ούτως ώστε να πάρει τα στοιχεία τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί.

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 23:00 όταν η πυροσβεστική έλαβε κλήση για επεισόδια έξω από το σταθμό του μετρό. Στο σημείο έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα, ενώ όπως αναφέρει η Berliner Zeitung, οι αστυνομικοί που βρέθηκαν επίσης στο σημείο δυσκολεύτηκαν να περιορίσουν τα βίαια επεισόδια.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στα επεισόδια συμμετείχαν περίπου 60 οπαδοί των ελληνικών ομάδων, ωστόσο η αστυνομία ανακοίνωσε πως στα επεισόδια ενεπλάκησαν πάνω από 100 άτομα.  Οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποίησαν γκλομπ και ρόπαλα του μπέιζμπολ.

Η αστυνομία έχει εξακριβώσει την ταυτότητα πολλών ατόμων που συμμετείχαν στη συμπλοκή.