Αποθήκη με περισσότερα από ένα εκατομμύρια προϊόντα «μαϊμού» εντοπίστηκε την Τετάρτη το βράδυ από αστυνομικούς στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Ειδικότερα στην οδό Αγίου Σάββα 11, στο Βοτανικό βρέθηκε χώρος μέσα στον οποίο υπήρχαν πάνω από 1,5 εκατομμύριο προϊόντα παραεμπορίου – απομίμησης, όπως τσάντες, ρούχα, ρολόγια κτλ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταμέτρησης τους.

Επίσης χθες κατά την ίδια επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας ελέγχθηκαν 10 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν συνολικά είκοσι ένα άτομα, εκ των οποίων 14 αλλοδαπές και μια Ελληνίδα, καθώς και έξι έλληνες, που κατηγορούνται «για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρμόδια Αρχή, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων, παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα άτομα κτλ». Επιπλέον για 11 από τις αλλοδαπές κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Ακόμη προσήχθησαν τριάντα επτά εκδιδόμενες γυναίκες από υπαίθριους χώρους, σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν αντίστοιχες μηνύσεις.

Επίσης τρεις από τις εκδιδόμενες (δυο ελληνίδες και μια αλλοδαπή) μετά την εξέτασή τους από κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., που συμμετείχε στους αστυνομικούς ελέγχους, βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV και κρατούνται.

Επιπλέον συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι πωλούσαν προϊόντα-«μαϊμού» σε φωτεινούς σηματοδότες αλλά παράλληλα κατηγορούνται ότι με τον τρόπο αυτό παρεμπόδιζαν – παρακώλυαν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Παράλληλα κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν 10 φορολογικές παραβάσεις.

Επιπλέον προσήχθησαν 135 αλλοδαποί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και συνελήφθησαν 23 γιατί διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα και ένας για κατοχή ναρκωτικών.

Συνάντηση Δένδια – Σαμαρά

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πορεία της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» και για άλλα θέματα του υπουργείου.

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους ο κ. Δένδιας επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι: «Είχα την ευκαιρία σήμερα να ενημερώσω τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον κ. Αντώνη Σαμαρά, για την εξέλιξη της προσπάθειας που γίνεται για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και την αντιμετώπιση του φαινομένου στο κέντρο της Αθήνας. Μετά την ενημέρωση έλαβα τις εντολές του για το πώς θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα».

Απαντώντας σε ερώτημα για τις αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες της Βόρειας Ελλάδας ο υπουργός σημείωσε ότι: «… Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα διασκεδαστούν, γιατί όπως είπα και στους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, η λειτουργία των δυο κέντρων κράτησης στις αστυνομικές σχολές είναι απολύτως- επαναλαμβάνω απολύτως- προσωρινή και εν πάση περιπτώσει έχω πει επανειλημμένα ότι αυτή η επιχείρηση είναι μια διαρκής επιχείρηση. Θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την εικόνα του κέντρου των ελληνικών πόλεων και να θωρακίσουμε τη χώρα, να πάψει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι είτε στον Eβρο είτε οπουδήποτε αλλού».