Μετά το σοκ της βαριάς οικονομικής δυσπραγίας και ενώ αναμέναμε την καλυτέρευση των πραγμάτων ,φαίνεται ότι η Ελλάδα -και όχι μόνο- οδεύει στην πτώχευση και στο λεγόμενο τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Καθημερινά βλέπουμε και ακούμε-και μόνο που βλέπουμε, ξέρουμε ότι θα ακούσουμε για πολλοστή φορά τα ίδια-τι προτίθενται τάχα να πράξουν οι συνεργαζόμενοι πλην όμως επαμφοτερίζοντες στα εθνικά θέματα πολιτικοί, με πλείστη όση συμπάθεια να διαλανθάνει πίσω από τηλεοπτικά πάνελ και ενδεχόμενους πολιτικούς διαξιφισμούς.

Καθημερινά γίνονται λιγότερο πιστευτοί εκείνοι που θεώρησαν τον εαυτό τους «παρθένο» σε σημείο, που να εκφράζονται αρνητικά σχεδόν για όλους, εκτός από τον εαυτό τους ,τον οποίο φαίνεται να υπεραγαπούν και καλά κάνουν αλλά και να υπερεκτιμούν και ,κατά συνέπεια, να μην μας πείθουν για το καλύτερο αύριο της χώρας. Ναι δεν μας πείθετε γιατί η δράση σας ,αφού πλυθήκατε και λουστήκατε εις την «Κάναθον πηγήν», ξεχάσατε το παρελθόν και το «φτου κι απ’ την αρχή» σας έγινε μια απλή συνήθεια ασχέτως αν μας πληγώνεται καθημερινά γιατί μάλλον η φράση θα μπει το μαχαίρι στο κόκαλο εννοούσε τη δική μας πλάτη .

Αγανακτήσαμε με το να θεωρείτε ότι είναι πιθανώς το ίδιο το να παίρνει κανείς 3400 από 3800 και 270 από 300! Πού πήγαν τα περήφανα γηρατειά, με την πολιτική με την οποία ταπεινώνετε την αξιοπρέπεια του Έλληνα ,για να ζήσετε εσείς με τα προνόμιά σας ; Τουλάχιστον ας μην ακουστούν ξανά φράσεις όπως, δεν είμαι γαντζωμένος απ’ την καρέκλα ή σε όποιον αρέσουμε, εμείς είμαστε εδώ και παλεύουμε ,κλπ. Βάλτε τέλος στη δημόσια διαφθορά που εξαιτίας κάποιων που μόνο ορέγονταν το χρήμα και τον συνακόλουθο πλουτισμό, καταδικάσατε γενιές ολόκληρες με τα σαθρά θεμέλια που χτίσατε!

Βγάλτε στο φως όλους εκείνους που τα έφαγαν ! Μην βολεύεστε στο, όλοι μαζί τα φάγαμε, εννοώντας ένα μεροκαματιάρη που δε δήλωσε κάποια χρήματα και έναν αντιδήμαρχο που πήρε το κατιτίς του με τα ασύγκριτα δις «ταπεινών» πολιτικών, που επέλεξαν να «αδρανήσουν» όταν κατάλαβαν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και θα τους έπιανε η «τσιμπίδα» του κράτους.

Η Ελλάδα μας, τέλειωσε! Ο ενεργός πληθυσμός μεταναστεύει και η περιφέρεια παραδίνεται για άλλη μια φορά στους γέροντες !Τόσα χρόνια μόνο λόγια και δεν είναι σχήμα λόγου. Οι γυναίκες θα μείνουν άνεργες και κάποιοι άνδρες θα δουλεύουν, στην περιφέρεια που αποβιομηχανοποιήθηκε εξαιτίας των συμφερόντων ,για να φύγουν στη Γερμανία, όταν σβήσει κάθε ελπίδα παραμονής στην Ελλάδα. Οραματιστές της Ενωμένης Ευρώπης ,φοβούμαι ότι τα όνειρά σας ναυαγούν με το πλοίο της Ένωσης, γιατί οι περισσότεροι δρούσαν για τον εαυτό τους και όχι για το κοινό καλό.

Ο εξευρωπαϊσμός που ονειρευτήκατε απέτυχε. Η Ελλάδα που κοιτούσε ανατολικά μέχρι το 1922 σήμερα δεν μπορεί να κοιτάξει ούτε τον εαυτό της. Πού πήγατε όλοι εσείς που ρητορεύατε ώρες ατέλειωτες και, θεατρικώ τω τρόπω, μας εγγυώσαστε για την ανάπτυξη; Τώρα, ούτε πουλί λαλούμενο!