Μπρουσκέτα με κατσικίσιο τυρί και μελιτζάνες

Υλικά για 4 άτομα

1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κυβάκια
1 κολοκύθι, σε κυβάκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8 ντοματίνια, κομμένα στα 4
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. φύλλα βασιλικού
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
4 κ.σ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο
2 μπαγκέτες
4 κ.σ. κατσικίσιο τυρί, μαλακό
βασιλικός ψιλοκομμένος, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε σε ένα ταψάκι τη μελιτζάνα και το κολοκύθι, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 8 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα ντοματίνια, το σκόρδο και τον βασιλικό, περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο.

Κόβουμε τις μπαγκέτες στα 2, τις ανοίγουμε στη μέση, αλείφουμε τις εσωτερικές πλευρές με το κατσικίσιο τυρί και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200°C για περίπου 7 λεπτά. Βγάζουμε τις μπαγκέτες από τον φούρνο, και μοιράζουμε σε αυτές το μείγμα των λαχανικών, πασπαλίζουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk