Στα σκαριά βρίσκονται ακόμη δύο μεταγραφικές κινήσεις για τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» κ. Γιάννης Αλαφούζος. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ σε συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού, ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταβίβαση των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη προς το Σωματείο, ενώ ανέφερε πως εξετάζεται σοβαρά και το ζήτημα ανέγερσης νέου γηπέδου, είτε στον Βοτανικό είτε στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου.

Επίσης, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ έκανε γνωστό ότι στη διαφημιστική καμπάνια για την «Παναθηναϊκή Συμμαχία» θα λάβει μέρος και ο πρώην σέντερ φορ των Πρασίνων Τζιμπρίλ Σισέ, όπως και άλλα εκλεκτά και αναγνωρίσιμα μέλη της Παναθηναϊκής οικογένειας, ενώ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις των νυν ποδοσφαιριστών της ομάδας Σεμπάστιαν Λέτο, Γιώργου Καραγκούνη και Κώστα Κατσουράνη.

Αναλυτικά οι βασικοί άξονες όσων ανέφερε ο κ. Αλαφούζος:

Για το σωματείο και τη διαφημιστική καμπάνια:

Καταρχάς ο κ. Αλαφούζος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των φίλων του Παναθηναϊκού στο εγχείρημα της λαϊκής βάσης, ενώ τόνισε πως θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο η καμπάνια το επόμενο διάστημα προκειμένου να εγγραφούν περισσότεροι φίλοι της ομάδας. Μάλιστα, πρόκειται να συμμετάσχουν πρώην, αλλά και νυν αθλητές του Τριφυλλιού με αποκορύφωνα τον πρώτο σκόρερ της ομάδας κατά τη διετία 2010-2011 Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος θα συμμετάσχει σε ειδικό διαφημιστικό σποτ! Επιπλέον, αναμένεται να γίνει άνοιγμα και προς τους φίλους του Παναθηναϊκού στο εξωτερικό, με ταξίδια στελεχών της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» σε προορισμούς με έντονο ελληνικό στοιχείο, όπως είναι οι ΗΠΑ και η Γερμανία.

Για τη μεταβίβαση των μετοχών και τις εκλογές της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας»:

Αναφορικά με τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (54,7%) της οικογένειας Βαρδινογιάννη προς το Σωματείο, ο κ. Αλαφούζος τόνισε ότι εντός των προσεχών ημερών θα έχει ολοκληρωθεί καθώς απομένουν τα τυπικά. Οπως εξήγησε, η καθυστέρηση υπήρξε διότι από την ΠΑΕ περίμεναν να κλείσει η εταιρική χρήση για το 2011 στις 30 Ιουνίου, ούτως ώστε να συμπεριληφθούν και οι ζημιές της εταιρείας. Επίσης γνωστοποίησε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα διενεργηθούν οι πρώτες εκλογές στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία» για την ανάδειξη νέας διοίκησης και κατ’ επέκταση για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ.

Για την οικονομική συνεισφορά των υφιστάμενων μετόχων:

Ο κ. Αλαφούζος δήλωσε ότι ήδη κάποιοι από τους παλαιούς μετόχους, όπως ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος και ο κ. Αδαμάντιος Πολέμης έχουν συνεισφέρει επί του ποσοστού τους, ενώ για τον κ. Βαρδινογιάννη τόνισε πως έχει δώσει μια χορηγία (300.000 ευρώ μέσω της AVIN), ενώ παραχώρησε δωρεάν και την Παιανία για ένα χρόνο.

Για το γήπεδο του Παναθηναϊκού:

Το γηπεδικό αποτελεί προτεραιότητα για την «Παναθηναϊκή Συμμαχία», όπως τόνισε ο επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Μάλιστα, ανέφερε ότι από την πλευρά του θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα δημιουργίας νέου γηπέδου (χωρητικότητας 50.000-60.000 αντί 42.000) στην περιοχή του Βοτανικού. Παρ’ όλα αυτά, δεν έκρυψε ότι υπάρχει και η εναλλακτική λύση της περίφημης «Πράσινης Πολιτείας» στο ΟΑΚΑ που είχε ρίξει στο τραπέζι ο κ. Βγενόπουλος. Ο κ. Αλαφούζος σχολίασε ότι λόγω των «ανοιγμάτων» και των οφειλών που υπάρχουν στο ΟΑΚΑ από το κράτος (περίπου 10-11 εκατ. ευρώ), θα μπορούσε να προστεθεί στο «πακέτο» μιας τυχόν συμφωνίας της πολιτείας με την ΠΑΕ που θα περιελάμβανε και την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως το γήπεδο μπάσκετ ή το κολυμβητήριο. Για το γήπεδο της Λεωφόρου ο κ. Αλαφούζος αποκάλυψε ότι αρχικά υπήρχε η σκέψη για επιστροφή στην ιστορική έδρα της ομάδας, αλλά δεν πληρούσε ορισμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η χωρητικότητα και η αντισεισμική προστασία.

Για τα μεταγραφικά και τις περιπτώσεις των Κατσουράνη, Καραγκούνη, Κουίνσι:

Σύμφωνα με τον κ. Αλαφούζο το μεταγραφικό πλάνο του Παναθηναϊκού στηρίζεται εξ ολοκλήρου στις εισηγήσεις του προπονητή της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, ενώ αποκάλυψε πως εντός των προσεχών ημερών θα ολοκληρωθούν ακόμα μια-δυο κινήσεις, προκειμένου η ομάδα να είναι πλήρης και έτοιμη εν όψει των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τον Καραγκούνη ο κ. Αλαφούζος είπε ότι είναι μια ειδική περίπτωση καθώς όλοι στην ομάδα επιθυμούν την παραμονή του, ενώ σκοπός της διοίκησης είναι μόλις ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του, να του προταθεί κάποια θέση στο τεχνικό τιμ.

Για τον Κατσουράνη, σχολίασε ότι οι υψηλές απολαβές του αποτελούν πρόβλημα, καθώς η ομάδα δεν μπορεί να «σηκώσει» ένα τόσο βαρύ συμβόλαιο.

Για τον Κουίνσι, τόνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, οι οποίες βρίσκονται σε καλό σημείο.

Για τον τραυματία Σεμπάστιαν Λέτο:

Ο κ. Αλαφούζος αναφέρθηκε και στην ιδιάζουσα περίπτωση του σοβαρά τραυματία Σεμπάστιαν Λέτο για τον οποίο τόνισε ότι στήριξε την ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο και γι’ αυτό το λόγω η ομάδα σκοπεύει να τον στηρίξει απόλυτα σε αυτή τη δύσκολη φάση της καριέρας του, προτείνοντας μείωση των απολαβών του για εφέτος, με επέκταση του συμβολαίου για έναν επιπλέον χρόνο.

Για το παρασκήνιο στο ποδόσφαιρο:

Αναφορές υπήρξαν και για το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου. Ο κ. Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα γίνει μέρος του παρασκηνίου αλλά τόνισε πως δεν θα επιτρέψει να πληγούν τα συμφέροντα της ομάδας. Μάλιστα, δήλωσε ότι σκοπεύει να τα βγάζει όλα στο φως! Επίσης, σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και ο ίδιος, τόνισε ότι κάποιοι έχουν ενοχληθεί από αυτή την προσπάθεια και ότι μάλλον φοβούνται, ενώ τόνισε ότι δεν θα υπεραμυνθεί των συμφερόντων του Παναθηναϊκού.

Ανακοινώθηκε ο Σισοκό μέσω Βόλφσμπουργκ

Εν τω μεταξυ, η Βόλφσμπουργκ ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Παναθηναϊκό για τον μονοετή δανεισμό του ιβοριανού μεσοεπιθετικού Ιμπραϊμ Σισοκό. Ο παίκτης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για τις ιατρικές εξετάσεις και την υπογραφή των συμβολαίων ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από το Τριφύλλι. Ωστόσο, η επίσημη ιστοσελίδα των «Λύκων» ανέφερε ότι ο Σισοκό «θα πάει για έναν χρόνο στην Αθήνα. Ο Ιβοριανός παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στον Παναθηναϊκό. Ο 20χρονος εξτρέμ πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και θα μείνει στην Ελλάδα μέχρι τις 30/6/2013».

Στο OTE TV τα φιλικά του Τριφυλλιού

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω της συνδρομητικής τηλεόρασης του OTE TV θα μεταδοθούν τα καλοκαιρινά φιλικά του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι θα αντιμετωπίσουν επί αυστριακού εδάφους τις Αιντραχτ Μπράουνσβάιγκ (11/7), Κρασνοντάρ (14/7), Αλ Σαντ (16/7) και Φορτούνα Ντίσελντορφ (18/7).