Σεμιφρέντο με κεράσια, λουίζα και σοκολάτα

Υλικά για 8 άτομα

3 φλ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
400 ml κρέμα γάλακτος, κρύα
5 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. τσιπς σοκολάτας
10 φυλλαράκια λουίζας, ψιλοκομμένα
άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ έως ότου σφίξει και γίνει σαντιγί. Τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την κρατάμε κρύα στο ψυγείο. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε σιγά σιγά τα δύο μείγματα των αβγών με απαλές, κυκλικές κινήσεις.

Προσθέτουμε τη σαντιγί χωρίς να σταματήσουμε το απαλό ανακάτεμα. Προσθέτουμε τα 2/3 από τα κεράσια, τη σοκολάτα, τα φυλλαράκια λουίζας και τα φέρνουμε απαλά 1-2 βόλτες με τη σπάτουλα ώστε να μην πέσει το μείγμα και χάσει τον όγκο του.

Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για μπόμπα (μακρόστενη, κυλινδρική) και το βάζουμε αμέσως στην κατάψυξη, για περίπου 4-5 ώρες. Βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό για 4-5 δευτερόλεπτα και ξεφορμάρουμε το γλυκό σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κεράσια, μερικά φυλλαράκια λουίζας και λίγη άχνη ζάχαρη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk