• Αναζήτηση
 • Από την Σκανδιναβία στο Χόλιγουντ και από εκεί στην Τεχνόπολις

  Οι δραστηριότητες της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων ως θερινού κινηματογράφου συνεχίζονται για δεύτερη συνεχή χρονιά με την διοργάνωση ενός πρωτότυπου κινηματογραφικού αφιερώματος με τίτλο Cool in the Summer: Από τη Σκανδιναβία στο Χόλιουντ.

  Οι δραστηριότητες της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων ως θερινού κινηματογράφου συνεχίζονται για δεύτερη συνεχή χρονιά με την διοργάνωση ενός πρωτότυπου κινηματογραφικού αφιερώματος με τίτλο Cool in the Summer: Από τη Σκανδιναβία στο Χόλιγουντ.


  Πέντε σχετικά πρόσφατες ταινίες που κινούνται ανάμεσα στο ψυχολογικό δράμα και το αστυνομικό θρίλερ θα προβληθούν από τις 12 ως τις 14 Ιουλίου δίδοντας συγχρόνως μια ευκαιρία εξέτασης της ιδιότυπης σχέσης ανάμεσα στο σκανδιναβικό και το αμερικανικό σινεμά, όπως αυτή προκύπτει από τη σχέση του σκανδιναβικού «πρωτοτύπου» και του αμερικανικού ριμέικ.

  Στο αφιέρωμα θα προβληθούν δύο σκανδιναβικές ταινίες των οποίων αργότερα κυκλοφόρησαν και αμερικανικές διασκευές: ο νορβηγικός «Φόνος στην ομίχλη», (Insomnia, 1997) του Eρικ Σκόλτσμπεργκ που μεταφέρθηκε α-λά αμερικανικά από τον Κρίστοφερ Νόλαν στο «Insοmnia» (2002) με πρωταγωνιστές τον Αλ Πατσίνο και την Χίλαρι Σουόνκ και η δανέζικη ταινία «Ουκ επιθυμήσεις τη γυναίκα του πλησίον σου» (2004) της Σουζάνε Μπίερ που μεταφέρθηκε στην Αμερική ως «Brothers» (2009) από τον Τζιμ Σέρινταν με τους Τζέικ Τζίλενχααλ, Τόμπι Μακ Γκουάιρ.

  Τέλος το πρόγραμμα θα συμπληρώσει η πρώτη διασκευή του βιβλίου του Σουηδού συγγραφέα Στιγκ Λάρσον, «Το κορίτσι με το τατουάζ» που γυρίστηκε από τον σουηδό Νιλς Αρντεν Οπλεφ το 2009, δυο μόλις χρόνια πριν ο Ντέιβιντ Φίντσερ παρουσιάσει την δική του αμερικανική εκδοχή με τον Ντάνιελ Κρεγκ και την υποψήφια για Οσκαρ Ρούνεϊ Μάρα.

  Φυσικά, πέρα, από την όποια σύγκριση, που μπορεί εύλογα να επιχειρηθεί μεταξύ των ταινιών, πρόκειται για πέντε ολοκληρωμένες ταινίες, τις οποίες αξίζει να δει κανείς ως μεμονωμένα έργα.

  Οι προβολές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις εταιρείες διανομής Ama Films, Odeon και Spentzos Films, καθώς και με την υποστήριξη των Πρεσβειών της Δανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

  Πρόγραμμα Προβολών:
  Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012
  21.15 Φόνος στην ομίχλη
  23.30 Brothers
  Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012
  21.15 Ουκ επιθυμήσεις τη γυναίκα του πλησίον σου
  23.30 Insomnia

  Σάββατο 14 Ιουλίου 2012
  21.15 Το κορίτσι με το τατουάζ

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα προβάλλονται καθημερινά δύο ταινίες και η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 5€ και για τις δύο προβολές.
  «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518
  info@athens-technopolis.gr, www.technopolis-athens.com

  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk