• Αναζήτηση
  • Μελιτζανοσαλάτα με μέλι, σόγια και σκόρδο

    Υλικά

    3 μελιτζάνες, φλάσκες
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    1½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
    1 κ.σ. μέλι
    1 κ.σ. σόγια σος
    έ.π. ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Χαράζουμε τις μελιτζάνες σε 2-3 σημεία και τις ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν, τις ανοίγουμε.

    Με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε τη σάρκα και την αφήνουμε σε σουρωτήρι για περίπου 1ώρα. Κατόπιν την ψιλοκόβουμε και τη βάζουμε σε μπολ μαζί με τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μέλι και τη σόγια σος.

    Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να δέσουν τα αρώματα. Σερβίρεται παγωμένη με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

    Αφιερώματα