Μόναχο, αποστολή

Πριν από μερικές εβδομάδες «μιλούσαν» οι γροθιές. Τώρα μιλάει η δίψα τους να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Του σημαντικότερου επάθλου της ως τώρα καριέρας τόσο του γάλλου διεθνούς ακραίου επιθετικού Φρανκ Ριμπερί, όσο και του ολλανδού σταρ Αριεν Ρόμπεν.

Οι δύο ακραίοι επιθετικοί της Μπάγερν δείχνουν αποφασισμένοι να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές τους προκειμένου να οδηγήσουν τους βαυαρούς στην κορυφή της Ευρώπης. «Ο τελικός δεν είναι για εμάς, αλλά για την ομάδα, για τη Μπάγερν, τον δικό μας σύλλογο» είπε ο 28χρονος Ρόμπεν, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «είναι το ματς της ζωής μου και θα παίξω ακόμη κι αν έχω 41 πυρετό. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα τρόπαιο που πρέπει να έχει ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης στη συλλογή του. Αυτή την περίοδο δείξαμε στην ποδοσφαιρική Ευρώπη ότι είμαστε μια από τις κορυφαίες ομάδες. Το Σάββατο θα πρέπει να γίνουμε Η καλύτερη της Ευρώπης».

Ο Φρανκ Ριμπερί από την πλευρά του φορώντας ένα μπλουζάκι που έγραφε σε βαυαρική προφορά «Mia-san-rot-weiss» (σ.σ. «είμαστε ερυθρόλευκοι») στέλνοντας το μήνυμα να ντυθεί όλη η πόλη του Μονάχου στα χρώματα της Μπάγερν, υποστήριξε ότι «ο τελικός του Σαββάτου είναι το ίδιο σημαντικός όπως και ο τελικός του Μουντιάλ 2006» και εξήγησε: «Είμαι πλέον 29 ετών και ένα τέτοιο ματς δεν έρχεται κάθε χρόνο. Για αυτόν τον λόγο πρόκειται για το σημαντικότερο ματς της καριέρας μου».

Και οι δύο σταρ της Μπάγερν επέμειναν ότι ο χαμένος τελικό Κυπέλλου Γερμανίας (2-5 από τη Ντόρτμουντ το περασμένο Σάββατο) «ανήκει στο παρελθόν και έχει ήδη ξεχαστεί», ενώ έδειξαν ότι μπροστά στον κοινό στόχο μπορούν να βάλουν στην άκρη τις όποιες διαφορές τους: «Πρέπει να λειτουργήσουμε ως ομάδα και αν τα καταφέρουμε μπορούμε να δούμε ότι παίκτες όπως ο Φρανκ μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικοί για την εξέλιξη του τελικού. Είναι σημαντικό ότι αυτή τη φορά είναι μαζί μας ο Φρανκ και δεν είναι τιμωρημένος όπως το 2010» σημείωσε ο Ρόμπεν.

Ωστόσο ο Ριμπερί υποστήριξε ότι το δίδυμο «Ρομπερί» όπως αποκαλείται ο ίδιος με τον Ολλανδό «θα πρέπει να είναι το τελευταίο καταφύγιο των συμπαικτών μας, αφού προηγομένως δοκιμάσουμε τα πάντα. Αυτή τη φορά δεν πρέπει να αφήσουμε το κύπελλο να μας φύγει απ’ τα χέρια. Πρέπει να πεθάνουμε στο γήπεδο και μόνο αν πεθάνουμε, θα αποδεχτούμε ότι έχουμε χάσει».