Από τη στιγμή που ο κ. Ζοζέ Μουρίνιο δεν είναι διαθέσιμος ώστε να αποτελεί το μήλον της έριδος για τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, είναι απολύτως λογικό ο κ. Πεπ Γκουαρδιόλα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον ομάδων οι οποίες επιθυμούν να κάνουν την προπονητική προσθήκη που θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα τους.
Παρά το γεγονός ότι ο ισπανός τεχνικός ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να ξεκουραστεί για έναν χρόνο προκειμένου να φορτίσει τις μπαταρίες του για την επόμενη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, τα αγγλικά ταμπλόιντ με μότο το «όλοι έχουν την τιμή τους στο τέλος» (όπως χαρακτηριστικά έγραψε η «Sun») επιμένουν ότι υπάρχει τρόπος να καμφθούν οι απαιτήσεις του!

Ο κ. Γκουαρδιόλα θα αφήσει (και τυπικά) τον πάγκο της Μπαρτσελόνα μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας στις 25 Μαΐου (η καταλανική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ Αθλέτικ Μπιλμπάο) και ως σήμερα δεν έχει δείξει ότι τα χρήματα είναι αυτά που θα παίξουν τον πρωτεύοντα ρόλο στην επιλογή του καθώς (φέρεται ότι) αρνήθηκε πρόταση συμβολαίου με ετήσιες αποδοχές 15 εκατ. ευρώ προκειμένου να αναλάβει την Τσέλσι του ρώσου μεγιστάνα κ. Ρομάν Αμπραμόβιτς.

Το νέο αγγλικό σενάριο εμπλέκει τον ισπανό προπονητή στα δίχτυα της Λίβερπουλ η αμερικανική ιδιοκτησία της οποίας προχώρησε στην απόλυση του Σκωτσέζου κ. Κένι Νταλγκλίς ανακοινώνοντας ότι θα κινηθεί για την απόκτηση ενός αναγνωρίσιμου και καταξιωμένου προπονητή με εμπειρία και επιτυχημένη θητεία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σύμφωνα με τις «Sun» και «Daily Mirror», οι Κόκκινοι έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους στον κ. Γκουαρδιόλα κι έχουν ζητήσει μία συζήτηση μαζί του προκειμένου να του αναλύσουν το σκεπτικό τους για την αναγέννηση του αγγλικού συλλόγου με τα περισσότερα ευρωπαϊκά τρόπαια.

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ είναι διατεθειμένοι να τον περιμένουν ως την ερχόμενη σεζόν, αρκεί να έχουν λάβει από εκείνον τη δέσμευση ότι θα αποτελέσει το καλοκαίρι του 2013 τον επόμενο προπονητή της ομάδας. Σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσουν με κάποιον νεαρό άγγλο τεχνικό ο οποίος θα αποτελέσει τον προθάλαμο για την έλευση του Ισπανού. Αυτά τα πράγματα βέβαια σπανίως τίθενται σε ισχύ…

Πάντως ως υποψήφιο για τον πάγκο της Λίβερπουλ τα αγγλικά ταμπλόιντ παρουσιάζουν και τον ιταλό προπονητή κ. Φάμπιο Καπέλο ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν από την Εθνική Αγγλίας τον περασμένο Φεβρουάριο.