Ελ. Οικονόμου: «Στόχος η ομαλή προεκλογική περίοδος»

Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η ομαλή προεκλογική περίοδος, η θωράκιση της Δημοκρατίας, επισήμανε μεταξύ άλλων ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του από τον μέχρι χθες πολιτικό του προϊστάμενο κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η ομαλή προεκλογική περίοδος, η θωράκιση της Δημοκρατίας, επισήμανε μεταξύ άλλων ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του από τον μέχρι χθες πολιτικό του προϊστάμενο κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο απερχόμενος υπουργός εξέφρασε την ελπίδα την επόμενη μέρα των εκλογών να προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί τα συμφέροντα του λαού, αναφέρθηκε στη στελέχωση της ομάδας ΔΙΑΣ με 1.000 νέους αστυνομικούς, στα κέντρα κράτησης μεταναστών και στην αντιμετώπιση των μορφών παραβατικότητας στην πρωτεύουσα, δηλώνοντας ότι «το κέντρο ανασαίνει».
Αναφερόμενος στον νέο υπουργό έκανε λόγο για ένα στέλεχος από τα σπλάχνα της αστυνομίας με ήθος, εργατικότητα, αξιοπρέπεια και φανατισμό στη δουλειά του, ενώ τόνισε πως η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ανασυγκρότηση των σωμάτων. «Πρέπει να παλέψουμε την ευνοιοκρατία και την αναξιοκρατία», τόνισε και ευχήθηκε να κυλήσει ομαλά η προεκλογική περίοδος.

Αιχμές Οθωνα κατά πολιτικών κομμάτων

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υφυπουργός κ. Μανώλης Οθωνας σημείωσε πως τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής προτάσεων για τη μελέτη αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ , η οποία θα παραδοθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Aναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση επεσήμανε ότι: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών θα προτιμούσε σήμερα να παραδίδουμε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και εγώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ένα Υπουργό, μέλος μιας κυβέρνησης όχι υπηρεσιακής, αλλά μιας κυβέρνησης που θα συνέχιζε τη μεγάλη προσπάθεια που χρειάζεται η χώρα στην εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται».

Και πρόσθεσε: «Όμως, η ανεύθυνη επιλογή και εμμονή κάποιων να προκαλέσουν εκλογές όταν η χώρα χρειαζόταν να συνεχίσει μια προσπάθεια- και δεν αναφέρομαι μόνο στις επόμενες, αναφέρομαι και στις εκλογές της 6ης Μαΐου που προηγήθηκαν- και επίσης η ανεύθυνη επιλογή κάποιων άλλων αυτή τη φορά να μη σεβαστούν τη μόνη καθαρή επιθυμία του ελληνικού λαού που αποτύπωσε με το εκλογικό αποτέλεσμα την εντολή να υπάρξει συνέργεια και συνεργασία στη βάση ενός πολύ συγκεκριμένου εθνικού σχεδίου για την υπέρβαση της κρίσης, δεν κατέστησε δυνατή και εφικτή αυτή την αναγκαία για τη χώρα επιλογή».

Κλείνοντας την ομιλία του ο απερχόμενος υφυπουργός τόνισε: «Είμαστε βέβαιοι ότι ο αγώνας ο οποίος, είναι μπροστά μας, θα είναι ένας αγώνας ο οποίος θα είναι άνισος. Γιατί είναι πάντα άνισος ο αγώνας όταν αναμετριέται η μετριοπάθεια, η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα με τη δημαγωγία και το λαϊκισμό και έχοντας επίγνωση αυτής της δυσκολίας, αποφασισμένοι να δώσουμε αυτή τη μάχη για την πατρίδα, χωρίς καθόλου να υποκύπτουμε στους πειρασμούς των μικροκομματικών ή προσωπικών σκοπιμοτήτων και φιλοδοξιών, θα τη δώσουμε νικηφόρα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική