Τυχοδιώκτες

Το διατυμπανίζω για μια ακόμα φορά. Με τον Τσίπρα ούτε υπέρ ούτε κατά. Αλλωστε ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισα. Απλώς, αποστασιοποιημένος προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Απαντες παίζουν θέατρο κανονικό και μάλιστα επιπέδου επιθεώρησης Δελφιναρίου της δεκαετίας του ογδόντα. Γεγονός που σημαίνει ότι μας εκλαμβάνουν ως χαϊβάνια και καρπαζοεισπράκτορες των δικών τους, προσωπικών και κομματικών ιδιοτελών συμφερόντων.

Τυχοδιώκτες | tovima.gr

Το διατυμπανίζω για μια ακόμα φορά. Με τον Τσίπρα ούτε υπέρ ούτε κατά. Αλλωστε ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισα. Απλώς, αποστασιοποιημένος προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Εχουμε και λέμε λοιπόν.

Απαντες παίζουν θέατρο κανονικό και μάλιστα επιπέδου επιθεώρησης Δελφιναρίου της δεκαετίας του ογδόντα. Γεγονός που σημαίνει ότι μας εκλαμβάνουν ως χαϊβάνια και καρπαζοεισπράκτορες των δικών τους, προσωπικών και κομματικών ιδιοτελών συμφερόντων. Για παράδειγμα, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με με την εμμονή του για δεύτερη προσφυγή στις κάλπες σπρώχνει την χώρα προς την καταστροφή. Μα μέχρι την οριστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το ίδιο ακριβώς πράγμα επεδίωκε η ΝΔ και το δήλωνε με κάθε αφορμή. Ολες οι μεγαλοστελεχάρες σε κάθε εμφάνιση τηλεοπτική.

Για παράδειγμα, κατηγορούν τον Τσίπρα ότι με την ακραία αντιμνημονιακή του τακτική, κλωτσάει τη χώρα στον γκρεμό της δραχμής. Ωραία λοιπόν. Προσέξτε τώρα τι ακριβώς δηλώνουν όλα τα κόμματα. Γιατί άπαντες, στα λόγια τουλάχιστον, εμφανίζονται φανατικοί πολέμιοι του Μνημονίου. Κατά σειρά: Η ΝΔ απαιτεί επαναδιαπραγμάτευση. ΤΟ ΠαΣοΚ ζητάει «υπέρβαση των επαχθών όρων του Μνημονίου». Ο Τσίπρας κάτι μεταξύ καταγγελίας και «επανεξέτασης». Ο Καμμένος ούτε που το συζητάει. ΤΟ ΚΚΕ πετάει την δανειακή σύμβαση στα σκουπίδια. Ο Κουβέλης επιδιώκει «απαγκίστρωση». Και ο Μιχαλολιάκος υπέρ «καταγγελίας».

Αν τώρα λάβουμε σοβαρά και υπεύθυνα τις δηλώσεις του Σόιμπλε και όλων των δανειστών μας. Οτι δηλαδή «ναι μεν να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη, αλλά καμία επαναδιαπραγμάτευση, αλλιώτικα θα κλείσουμε την στρόφιγγα χρηματοδότησης της Ελλάδας», τότε ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό προσωπικό κάνει δύο πράγματα. Είτε κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, είτε παίζουν στο Καζίνο την τύχη της χώρας με κατάληξη την έξοδο μας από το ευρώ. Με απλά λόγια, θέατρο σκιών.

Αν από την άλλη, πραγματικά πιστεύουν ότι η ακυβερνησία και η προσφυγή στις κάλπες αποτελεί την σίγουρη πορεία προς την καταστροφή της χώρας, τότε δεν έχουν να κάνουν τίποτα καλύτερο από το να συμμαχήσουν όλες οι τάχα μου φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και να σχηματίσουν κυβέρνηση στο πι και φι. Γιατί μπροστά στον κίνδυνο της καταστροφής, μια κυβέρνηση έστω και μειοψηφική είναι εντελώς δευτερεύουσας σημασίας. Αλλά και γιατί κάθε απελπισμένος πολίτης αυτού του τόπου θα χειροκροτούσε με όλες του τις δυνάμεις την επιτυχή κατάληξη αυτής της κυβερνητικής συμμαχίας που στηρίζεται στο σύνθημα της ΔΗ.ΜΑΡ. για απαγκίστρωση της χώρας από το Μνημόνιο. Που πάει να πει «κύριοι, εμπρός». Αφού το θέλετε και πολύ περισσότερο αφού πιστεύετε, υπεύθυνα και σοβαρά και καθόλου πέτσινα και μικροκομματικά, ότι πράγματι υπάρχουν πολλές πιθανότητες η χώρα να απαγκιστρωθεί από το Μνημόνιο και να παραμείνει στο ευρώ, ε, τότε, στο διάολο ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε τυχοδιώκτης πολιτικός. Δώστε και σώστε. Η χώρα σας θέλει. Και Απαγκίστρωση και Ευρώπη και Ευρώ. Το τρίο το καλό. Γιούπι!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες