Επειτα από αρκετές εβδομάδες… ακυβερνησίας και αβεβαιότητας η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέκτησε νέο διοικητικό συμβούλιο. Οι συντονισμένες και ενωτικές κινήσεις του εφοπλιστή και εμπνευστή του Σωματείου Φίλων ΠΑΟ κ. Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος εξασφάλισε τη σύμπνοια όλων των μετόχων, οδήγησε σε μια ήρεμη γενική συνέλευση (το πρωί της Τρίτης 8/5) και στην ανάδειξη νέου 20μελούς ΔΣ, που βάζει τέλος στην αβεβαιότητα που επικρατούσε στο ποδοσφαιρικό Τριφύλλι και στα εφιαλτικά σενάρια για διοίκηση πρωτοδικείου και διαφαινόμενη πτώχευση.

Επίσης, την προεδρία της ΠΑΕ θα αναλάβει εκ νέου ο παραιτηθείς προ καιρού κ. Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος πήρε το χρίσμα από τον κ. Αλαφούζο που πλέον ως ιθύνων νους του Σωματείου αποτελεί τον βασικό διαχειριστή του 54,7% της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της ΓΣ ο κ. Αλαφούζος γνωστοποίησε ότι υπάρχει συμφωνία με την πλευρά του μεγαλομετόχου κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη για την παραχώρηση στο Σωματείο του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (54,7%) και ότι αυτή θα οριστικοποιηθεί έπειτα από ένα δεκάμηνο.

«Θα παραχωρήσω άνευ ανταλλάγματος το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον Γιάννη Αλαφούζο και στο Σωματείο μέσα στους επόμενους 10 μήνες, ευχόμενος να πετύχει αυτή η προσπάθεια. Παράλληλα αναλαμβάνω τυχόν οφειλές της ΓΗΠΕΛ έως 6.11.2011» ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή του κ. Βαρδινογιάννη προς τη ΓΣ, την οποία ανάγνωσε ο κ. Βγενόπουλος. Σημειωτέον ότι ο mr MIG χαιρέτησε την πρωτοβουλία του κ. Αλαφούζο, ζητώντας από τους φίλους του Τριφυλλιού να στηρίξουν την προσπάθεια.

Το νέο 20μελες ΔΣ
Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ έχει αρκετή δόση από το προηγούμενο, ωστόσο υπάρχουν και νέες είσοδοι. Από τα 13 μέλη που αντιστοιχούν στο 54,7%, τα νέα πρόσωπα είναι οι κκ. Αλαφούζος, Αριστείδης Καμάρας, Γιάννης Παναγιωτίδης, Παύλος Τσίμας, Δημήτρης Βερβεσός, Γιάννης Ηρειώτης, Χρήστος Παναγόπουλος και Δημήτρης Μαρκόγιαννης, ενώ επιστρέφουν οι κκ. Γόντικας, Βασίλης Κωνσταντίνου, Στράτος Σωπήλης και Κώστας Ελευθεράκης. Επίσης, ως ανεξάρτητοι εισήχθησαν (μολονότι προτάθηκαν από τον κ. Αλαφούζο και αρνήθηκαν) οι κκ. Μίμης Δομάζος και Δημήτρης Γούναρης.

Οπως και στο προηγούμενο ΔΣ ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος κ. Ανδρέας Βγενόπουλος όρισε ως εκπροσώπους του την κυρία Μαρία Λομβάρδου Ζούλα και τον κ. Γιώργο Λιβέρη και η τριανδρία των μετόχων κκ. Αδαμάντιου. Πολέμη, Γιώργου Νίκα και Γιάννη Ξυλά τον υιό του πρώτου κ. Λεωνίδα Πολέμη. Τέλος, έπειτα από κλήρωση ορίστηκαν στο νέο ΔΣ και δύο μικρομέτοχοι, οι κκ. Σάββας Παπαδόπουλος και Κώστας Κροκίδας, ενώ δεν όρισαν εκπρόσωπο οι κκ. Παύλος Γιαννακόπουλος και Νικόλας Πατέρας, όπως και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, που στη συγκεκριμένη συνέλευση εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Αχιλλέα Μακρόπουλο.

Πλέον η βασική προτεραιότητα της νέας διοίκησης που όπως αποκάλυψε ο κ. Αλαφούζος έχει συγκεντρώση ήδη 4 εκατ. ευρώ, είναι η εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών (4,2 εκατ. ευρώ) προκειμένου να εξασφαλιστεί από την UEFA η αδειοδότηση για τα Κύπελλα Ευρώπης της νέας σεζόν.

Αλαφούζος: Ολοι μαζί μπορούμε

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Αλαφούζος δήλωσε: «Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο. Ολοι μαζί θα προσπαθήσουμε, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Είναι και οι συνθήκες πολύ δύσκολες λόγω της εποχής. Θα δοθεί συνέντευξη Τύπου ή την Παρασκευή ή τη Δευτέρα. Πρώτο μέλημα είναι να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν πίστευα στο εγχείρημα, δεν θα ήμουν εδώ. Ολοι θα πρέπει να βάλουν πλάτη, αναλογικά με τις δυνάμεις τους. Ολοι μαζί μπορούμε».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλους τους διαλόγους της Γενικής Συνέλευσης