Πριν από μερικούς μήνες ο νεαρός γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Νταβίντ ντε Χέα βρισκόταν στο επίκεντρο της κριτικής για τα «αστεία» γκολ που δέχτηκε στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του (2-3) από τη Μπλάκμπερν. Τότε η πρωταθλήτρια Αγγλίας έμοιαζε να χάνει το τρένο για την υπεράσπιση του τίτλου της.

Το βράδυ της Δευτέρας ο νεαρός ισπανός τερματοφύλακας που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Ατλέτικο Μαδρίτης πραγματοποίησε τρεις απίθανες αποκρούσεις και ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους του νικηφόρου (2-0) περάσματος της Γιουνάιτεντ από το «Εγουντ Παρκ» χάρη στα γκολ των Αντόνιο Βαλέντσια (81’) και Ασλεϊ Γιανγκ (86’).

Στο γήπεδο όπου οι «Κόκκινοι Διάβολοι» πανηγύρισαν πέρυσι την κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος, εφέτος για την 31η αγωνιστική δείχνοντας υπομονή και επιμονή πήραν τη νίκη χάρη σε δύο γκολ που σημειώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο και ξέφυγαν πέντε βαθμούς από τη συμπολίτισσά τους Μάντσεστερ Σίτι αποκτώντας τεράστιο προβάδισμα για την κατάκτηση του 20ού πρωταθλήματος Αγγλίας! Εκτός από τους πέντε βαθμούς που χωρίζουν πλέον τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να περάσει μπροστά και στη διαφορά τερμάτων, η οποία είναι το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας…

«Ηταν μια βραδιά μεγάλη σε διάρκεια. Επρεπε να περιμένουμε, να έχουμε υπομονή και στο τέλος επιβραβευτήκαμε, ωστόσο πρέπει να ομολογήσω ότι υπήρξαν στιγμές που δεν πίστευα ότι θα φεύγαμε νικητές. Δεν δημιουργούσαμε καθαρές ευκαιρίες και αυτό με ανησυχούσε. Ωστόσο το γκολ του Βαλέντσια ήταν η επιβράβευση και η επιβεβαίωση ότι αυτή η ομάδα δεν εγκαταλείπει ποτέ τη μάχη. Παλεύει ως το τέλος» είπε περιχαρής ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος θεωρείται πλέον φαβορί για την κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος στα 26 χρόνια θητείας του στη Γιουνάιτεντ.

Μέχρι την προτελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και το ντέρμπι του Μάντσεστερ στις 30 Απριλίου, η Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει τρεις ομάδες από την ουρά της βαθμολογίας (ΚΠΡ, Γουίγκαν και Αστον Βίλα) και την Εβερτον που δεν έχει νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» τα τελευταία 20 χρόνια. Αν οι «Κόκκινοι Διάβολοι» διατηρήσουν τη διαφορά των πέντε βαθμών ως τότε, με νίκη επί της Εβερτον θα έχουν την πολυτέλεια να κατακτήσουν τον τίτλο ακόμη και με ήττα απέναντι στη συμπολίτισσά τους.