Τρεις γνωστοί ΄Ελληνες σεφ εμπνεύστηκαν αντίστοιχα από τις συλλογές τριών διάσημων οίκων μόδας και το αποτέλεσμα δεν ήταν άλλο από την εκδήλωση «Taste the Fashion 2» που πραγματοποιήθηκε στο Hilton Αθήνας.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας του «πBox», ο Λευτέρης Λαζάρου του «Βαρούλκο» και ο Γιάννης Μανίκης του «Hilton Αθήνας» παρουσίασαν πιάτα που δημιούργησαν με το βλέμμα στις σειρές των Balenciaga, Gucci και Salvatore Ferragamo.

Οι συλλογές παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ίδιας βραδιάς μ’ έναν θεατρικό τρόπο υπό την καθοδήγηση του fashion director, Μιχάλη Πάντου την ώρα που οι γαστρονομικές δημιουργίες προσφέρονταν στους προσκεκλημένους.

Ο Γιάννης Μανίκης άνοιξε το δείπνο με ένα ζελέ με άρωμα θαλασσινών, πανδαισία λαχανικών και αφρό μαϊντανού, ενώ παράλληλα ο οίκος Ferragamo παρουσίασε την καλοκαιρινή του συλλογή για το 2012 που μοιάζει με ατελείωτο καλοκαίρι σε τροπικό παράδεισο.

Ο Λευτέρης Λαζάρου ανέλαβε το κυρίως πιάτο της βραδιάς που ήταν φέτα σφυρίδα με χόρτα παραπούλες φρικασέ, αντλώντας έμπνευση από την καλοκαιρινή συλλογή του οίκου Balenciaga, μια συλλογή γεμάτη όγκους και αντιθέσεις, σπορ πινελιές και μεταξωτά υφάσματα και αρκετές δόσεις από σαφάρι λουκ.

Το δείπνο έκλεισαν τα σφαιρίδια από γιαούρτι σε σχήμα φράουλας του Χριστόφορου Πέσκια, τα οποία ο γνωστός σεφ δημιούργησε χρησιμοποιώντας νέες μοριακές τεχνικές και με βασική πηγή έμπνευσης την απόλυτα θηλυκή καλοκαιρινή συλλογή του οίκου Gucci. Μια συλλογή με φορέματα που είχαν ύφος γλυπτού και έδεσαν αρμονικά με τα μικρά σφαιρικά γλυπτά από γιαούρτι του Πέσκια.

Ένα ενδιαφέρον μείγμα από επιχειρηματίες, λάτρεις της γαστρονομίας και της μόδας, τηλεοπτικούς σταρ και εκπροσώπους της σόου-μπιζ παρακολούθησαν την εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων παιδιών που φιλοξενούνται στον ξενώνα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Φωτογραφίες: Studio Panoulis