Δεν είναι μόνο οι βιντεοπροβολές, και τα σκηνικά από ανακυκλωμένα υλικά με πολύχρωμα κουστούμια, τα ρομπότ οι παπαγάλοι, οι ιπποπόταμοι, οι πεταλούδες, οι νεράιδες και οι περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια και πατίνια. Ούτε ότι το σενάριο αυτής της παιδικής παράστασης «διαβιβάζει» με έμμεσο τρόπο σε παιδιά και γονείς μηνύματα κατά της αλόγιστης χρήσης κινητών, υπολογιστών αλλά και της απληστίας.

Η γοητεία που ασκεί η παράσταση «Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα», η οποία ανεβαίνει στον νέο πολυχώρο στο Γκάζι, έγκειται κυρίως το ότι οι μικροί θεατές της συμμετέχουν, γίνονται και αυτοί μικροί πρωταγωνιστές καθώς έχουν άμεση επαφή με τους ηθοποιούς, ενώ καλούνται να ανέβουν και στο σανίδι.

«Αποφασίσαμε να ανεβάσουμε ένα έργο για παιδιά παρακινούμενοι από τα δικά μας», μας είπε η σκηνοθέτιδα και χορογράφος της παράστασης, Αποστολία Παπαδαμάκη, γνωστή από την συνεργασία της με το Φεστιβάλ Αθηνών αλλά και με σημαντικούς ΄Ελληνες καλλιτέχνες.

Από τη μεριά του, ο Τάσος Ιωαννίδης που έγραψε το σενάριο και τη μουσική της παράστασης σημείωσε: «Στόχος μας είναι μικροί και μεγάλοι να περάσουν καλά αλλά να λάβουν υπ’ όψιν τους τα μηνύματα που εξελίσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου…»

Πολλές μαμάδες και μπαμπάδες από το χώρο της σόου-μπιζ και των μίντια παρακολούθησαν με τα παιδιά τους το πρωτότυπο μιούζικαλ στην ειδική παράσταση που δόθηκε πριν από λίγες μέρες. Εδώ και περίπου ένα μήνα το έργο ανεβαίνει στην παιδική θεατρική σκηνή «Αλφαβητάρι» στο νέο πολυχώρο στο ρυθμό των τραγουδιών «Λάχανα και Χάχανα».

Ανάμεσά τους βρέθηκαν με τα παιδιά τους ο Αντώνης Βλοντάκης, η Ματθίλδη Μαγγίρα, η Αννίτα Ναθαναήλ, η Μάντα Παπαδάκου, η Μαρία Καλπάκη κ.α.

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Φαταουλίδας (όνομα και πράμα!), είναι ο απόλυτος Άρχοντας στην Λαχανοχαχανοχώρα! Μια παιδική φάρσα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ωραία του φωνή. Αυτό έγινε αφορμή να μισήσει τα παιδιά και να βάλει σκοπό στη ζωή του να πάρει εκδίκηση. Ένα «μεταλλαγμένο» κινητό τηλέφωνο–δώρο σε κάθε παιδί του σχολείου στην Λαχανοχαχανοχώρα, ήταν ο τρόπος που διάλεξε να δελεάσει τα παιδιά για να πέσουν στην παγίδα του.

Αυτό έφερε μύρια όσα κακά, για τα παιδιά και για το σχολείο της Λαχανοχαχανοχώρας. Οι τρεις μικροί ήρωες, η Χαχανένια, ο Λαχανίδας και ο μικρότερος της παρέας ο Ατσίδας, θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα. Η Νεράιδα του «Γέλιου και της Χαράς» θα τους προτείνει να ψάξουν στην «Κοιλάδα των αηδονιών» για το «Πολύχρωμο Λαχανίδι», που έχει …. μαγικές ιδιότητες. Στην περιπλάνηση παίρνουν μέρος δώδεκα ηθοποιοί και χορευτές.

Σενάριο – Μουσική: Τάσος Ιωαννίδης. Στίχοι: Παυλίνα Παμπούδη. Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη. Ενορχήστρωση : Kώστας Γανωσέλλης. Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή. Κουστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Παίζουν οι: Βανέσα Αδαμοπούλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ντένης Μακρής. Χρήστος Αμβράζης. Θοδωρής Ευστρατιάδης, Αλκης Κωνσταντόπουλος κ.α.

INFO:

Παιδική σκηνή, «Αλφαβητάρι», Ιερά Οδός 11-15, Γκάζι, τηλ. 2130185195

Καθημερινές 10-12 π.μ για σχολεία

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

Κυριακές 12.00-14.00 μμ και 15.30 -17.30 μ.μ. για το κοινό.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ