Χωράει η Γη σε έναν κόκκο αλατιού;

Η IBM τοποθέτησε το όνομα της στην λίστα των ρεκόρ Γκίνες δημιουργώντας με τη χρήση νανοτεχνολογίας τον μικρότερο χάρτη στον κόσμο. Πρόκειται για μια υδρόγειο σε τρισδιάστατη μορφή που έχει μέγεθος 22 x 11 μικρόμετρα. Ο χάρτης μπορεί να γίνει ορατός μόνο μέσα από μικροσκόπιο και είναι τόσο μικρός που χίλιοι χάρτες αυτού του μεγέθους θα μπορούσαν να χωρέσουν πάνω σε ένα κόκκο αλατιού!

Η IBM τοποθέτησε το όνομ;ά της στην λίστα των ρεκόρ Γκίνες δημιουργώντας με τη χρήση νανοτεχνολογίας τον μικρότερο χάρτη στον κόσμο. Πρόκειται για μια υδρόγειο σε τρισδιάστατη μορφή που έχει μέγεθος 22 x 11 μικρόμετρα. Το μικρόμετρο αποτελεί μονάδα μήκους ίση με το εκατομμυριοστό του μέτρου. Ο νανο-χάρτης της IBM δημιουργήθηκε σε ένα πολυμερές υλικό, αποτελείται από 500 χιλιάδες εικονοκύτταρα (pixels) και χρειάστηκαν μόλις 143 δευτερόλεπτα για να γίνει.

Ο χάρτης μπορεί να γίνει ορατός μόνο μέσα από μικροσκόπιο και είναι τόσο μικρός που χίλιοι χάρτες αυτού του μεγέθους θα μπορούσαν να χωρέσουν πάνω σε ένα κόκκο αλατιού! Σύμφωνα με τους ειδικούς η μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι τεχνικοί της IBM για να φτιάξουν τον χάρτη μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στον τομέα της νανοτεχνολογίας.

Μια «γραφίδα» 100 χιλιάδες φορές μικρότερη από ένα μολύβι σχεδιάζει την Ευρώπη στον νανο-χάρτη της IBM

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk