Είναι ενδιαφέρον να βλέπει κανείς τους επίσημους προσκεκλημένους ενός λαμπερού gala να καταφθάνουν λανσάροντας τα ακριβότερα κομμάτια της γκαρνταρόμπας τους για να αναγκαστούν να τα… καλύψουν φορώντας από πάνω ιατρικές ρόμπες.

Κάπως έτσι συνέβη στο πρόσφατο ετήσιο gala του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Λος ΄Αντζελες. Ο λόγος για μια εκδήλωση που επιμελήθηκε η καλλιτέχνιδα Μαρίνα Αμπράμοβιτς σε συνεργασία με την τραγουδίστρια του θρυλικού συγκροτήματος των 80s Blondie, Ντέμπι Χάρι, όπου στους προσκεκλημένους ζητήθηκε να φορέσουν ιατρικές ρόμπες πάνω από τα ρούχα τους.

«Νιώθω σαν υπάλληλος της Clinique», ανέφερε μια από τους προσκεκλημένους -στις τάξεις των οποίων εντοπίστηκαν διασημότητες όπως η Τζέιμι Κινγκ, η Ντίτα βον Τιζ, η Νικόλ Ρίτσι, η Κίρστεν Ντάνστ, η Γκουέν Στέφανι κ.α.

Η performance που παρουσιάστηκε είχε τη σφραγίδα σκληρότητας, βιαιότητας, με αίμα ακόμα και… τεμαχισμούς κέικ που είχαν τη μορφή της Αμπράμοβιτς και της Ντέμπι Χάρι.

Και οι αντιδράσεις δεν ήταν όλες ενθουσιώδεις. «Αυτό είναι τρομερά προσβλητικό», ανέφερε κάποια από τις προσκεκλημένες θυμίζοντας ότι γυναίκες βιάζονται και κακοποιούνται κάθε μέρα και υπογραμμίζοντας ότι το σχόλιο ήταν άκαιρο.

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς έδειξε να προβληματίζεται με τις αντιδράσεις. Εν αντιθέσει, η Ντέμπι Χάρι αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «… δεν έφαγα ακόμα ένα κομμάτι του εαυτού μου. Τουλάχιστον προς το παρόν…»