Στην απόσυρση των περισσότερων εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις και ουσιαστικά στην κατάργησή τους προσανατολίζεται η ομοσπονδία χάντμπολ λόγω των οξυμμένων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΧΕ αποφάσισε σήμερα να μην μετάσχουν την προσεχή χρονιά οι εθνικές ομάδες Νέων, Εφήβων και Νεανίδων Α΄ στις προκριματικές φάσεις των αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων, ενώ υπό εξέταση τίθεται ακόμη και η συμμετοχή της εθνικής Γυναικών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.

Η απόφαση για την τύχη της εθνικής Γυναικών αναμένεται να ληφθεί άμεσα αφού το πρώτο παιχνίδι της εθνικής Γυναικών -με αντίπαλο τη Σερβία- είναι προγραμματισμένο για τις 19 Οκτωβρίου. Οπως επισημαίνει το ΔΣ της ΟΧΕ τα οικονομικά προβλήματα της ομοσπονδίας θα οξυνθούν αν εφαρμοστεί η απόφαση για περικοπή κατά 40% των εγκεκριμένων επιχορηγήσεων της ΓΓΑ προς τις αθλητικές ομοσπονδίες.

Εξάλλου το ΔΣ της ΟΧΕ αποφάσισε ότι το εφετινό πρωτάθλημα της Α1 ανδρών θα διεξαχθεί με 11 ομάδες
μετά την άρνηση και του Αρίωνα Πτολεμαϊδας (είχε προηγηθεί εκείνη του Ποσειδώνα Λουτρακίου) να πάρουν τη θέση των Βριλησσίων που αποχώρησαν. Η ομοσπονδία αποφάσισε να μη συνεχιστεί η διαδικασία με τους υπόλοιπους επιλαχόντες και να μείνει το πρωτάθλημα ως έχει, με έντεκα αντί δώδεκα ομάδων.