Είδηση (Α) Υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης ήξερε και είχε ειδοποιήσει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. «Πρόεδρε δεν πάμε καλά.» Έλεγε αλλά ο πρόεδρος απαντούσε αποφασιστικά: «Άστο για αργότερα Πέτρο.» Το άφησε και ο Πέτρος και τελικά το αργότερα ήρθε. Καμία ενοχή; Καμία παραπομπή; Αυτό το αργότερα έφερε πολλούς χιλιάδες συμπολίτες μας σε τεράστια οικονομική δυσχέρεια, και περνάει σαν είδηση που πλήττει την αξιοπιστία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. (Εδώ γελάμε.)
Είδηση (Β) Πιάστηκαν εκατόν είκοσι τρία κιλά κοκαΐνης από το ΣΔΟΕ. Συνελήφθησαν δώδεκα άτομα τρεις από αυτούς Έλληνες, ο ένας διευθυντής τράπεζας στην Φλώρινα και ο άλλος τελωνιακός που είχε κατηγορηθεί πιο παλιά και για μια υπόθεση με όπλα για την οποία αθωώθηκε από την υπηρεσία του. Όμως αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν ήταν τίποτα τυχαίοι ήταν και συνεργάτες δυο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Παπαντωνίου και του Λιάνη.
Δυστυχώς τα ΜΜΕ αποφάσισαν πως μάλλον η είδηση δεν είναι αρκετά σοβαρή για να την προβάλουν. Όμως πόσο ασόβαρο μπορεί να είναι πως δυο πρώην συνεργάτες υπουργών σχετίζονται με κατηγορίες εμπορίας ναρκωτικών; Και τι δείχνει για άλλη μια φορά η ατιμωρησία του τελωνιακού που είχε εμπλακεί στην ιστορία με τα όπλα;
Ξέρω πως θα ακούσω τα γνωστά: πως έπεσαν από τα σύννεφα, πως θα πάει το μαχαίρι στο κόκκαλο, πως κανείς δεν ξέρει και δεν είδε τίποτα, και πως καλά να πάθουν – αν είναι ένοχοι βέβαια – γιατί βάλθηκαν να ξεγελάσουν τους υπουργούς με τα “αθώα” χαμογελά τους.
Άμα θέλουμε πάλι γελάμε όπως και στην πρώτη είδηση όμως για αυτήν ακριβώς την αντίδραση μας φτάσαμε εδώ, γιατί κάθε φορά που ακούγαμε για τέτοιες ειδήσεις γελάγαμε και δεν μας ενδιέφερε. Τώρα οργιζόμαστε άλλα τώρα είναι αργά, γιατί πρώτων δεν μπορούμε να αντιδράσουμε αφού έχουμε άλλα προβλήματα αλλά και γιατί πλέον έχουμε εθιστεί στο να βλέπουμε τα πάντα σαν φυσιολογικά. Θα ήθελα με κάποιο τρόπο να γνώριζα αυτά που δεν μαθαίνουμε. Ρητορείες.