Ήταν ίσως το πιο συζητημένο για την κακογουστιά του καπέλο του βρετανικού πριγκιπικού γάμου του Γουίλιαμ και της Κέιτ την Παρασκευή 29 Απριλίου. Ο λόγος για το ανεκδιήγητο δημιούργημα που φόρεσε η πριγκίπισσα Βεατρίκη, κόρη του πρίγκιπα Άντριου (μικρότερου αδερφού του αιώνιου διαδόχου Καρόλου) και της πρώην συζύγου του, Σάρα Φέργκιουσον

Το καπέλο συσχετίστηκε με τα πάντα: από χταπόδι έως … κάθισμα τουαλέτας. Ο δημιουργός του, όμως, ο βρετανός designer, διάσημος για τα καπέλα του, Φίλιπ Τρέισι, φρόντισε να το υπερασπιστεί σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην βρετανική εφημερίδα Observer. «Νόμιζα ότι έφτιαξα ένα καπέλο με ένα φιόγκο πάνω του», ανέφερε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημιουργού, ο ίδιος θεώρησε ότι φορώντας το η Βεατρίκη ήταν μια «πανέμορφη, εξωτική Βικτοριανή κούκλα» και ότι αυτό το καπέλο ταίριαζε στο δικό της λουκ. «Η πριγκίπισσα Βεατρίκη είναι προγονή της Βασίλισσας Βικτώριας και νομίζω ότι της μοιάζει», είπε ο Τρέισι.

Το σίριαλ, ωστόσο, είχε ευτυχή κατάληξη: το περίφημο καπέλο πωλήθηκε μέσω του e-Bay 130.000 δολάρια σε έναν ανώνυμο πλειοδότη και όλα τα χρήματα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.