Που μπορεί να συγκεντρωθούν άνθρωποι του πολιτικού χώρου -όπως η υπουργός Λούκα Κατσέλη- του καλλιτεχνικού -όπως ο ηθοποιός Τάσος Ψαράς- και του αθλητικού -όπως ο γάλλος ποδοσφαιριστής Τζιμπρίλ Σισσέ- ταυτοχρόνως;

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή για να πάρουν νοερά μέρος σ’ ένα ταξίδι στη Βενετία του 18ου αιώνα με τις ενδυματολογικές ευλογίες του βετεράνου της γαλλικής μόδας Πιερ Καρντέν, ο οποίος ήταν παρών και μάλιστα υπέρ των παιδιών της Αφρικής.

Απρόσμενο κοκτέιλ; Κάπως έτσι ήταν η βραδιά της παράστασης «Casanova» που το βράδυ της Δευτέρας δόθηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή με κεντρικό πρόσωπο τον οργίλο και ερωτύλο Βενετσιάνο, με την υπογραφή του μουσικοσυνθέτη-σεναριογράφου Ντανιέλ Μαρτίνι, του χορογράφου, Τζουλιέν Λεστέλ και του σκηνοθέτη-ενδυματολόγου Πιερ Καρντέν.

Μια παράσταση με φιλανθρωπική σφραγίδα που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του ταξιδιού του γάλλου μετρ στην Ελλάδα (ως γνωστόν, ο Πιερ Καρντέν επισκέφθηκε την Αθήνα προσκεκλημένος της ΑΣΚΤ για να δώσει μια διάλεξη τη Δευτέρα 23/5 στο Γαλλικό Ινστιτούτο). Τα έσοδά της θα δοθούν για χορήγηση φαρμάκων και αποπεράτωση σχολείων παιδιών της Αφρικής.

Την παράσταση προλόγισε η οικοδέσποινα και εμπνεύστρια της βραδιάς, η Γενική Πρόξενος της Ακτής του Ελεφαντοστού και Πρόεδρος της ΜΚΟ «Ελληνική Δράση για την Αφρική», Μέρω Κεσεσίογλου, καθώς επίσης και ο ίδιος ο Πιέρ Καρντέν, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Λούκα Κατσέλη, και άλλοι.

Αμέσως μετά τα πάθη και τις ίντριγκες στη Βενετία ακολούθησε δεξίωση, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους συντελεστές του «Casanova», αλλά και τον ίδιο το γάλλο μόδιστρο.