Την απόφαση να προχωρήσουν στην υποβολή ένστασης για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου πήραν οι ιθύνοντες της ΑΕΚ. Μετά από διαβουλεύσεις και αφού συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία, οι διοικούντες την Ενωση αποφάσισαν να κυνηγήσουν την υπόθεση στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νομικοί της ΠΑΕ συνέταξαν το πρωί της Τρίτης (24/5) το κείμενο της ένστασης, το οποίο υποβλήθηκε το μεσημέρι, λίγη ώρα προτού αρχίσει η συνέντευξη Τύπου των Supporters. Η εκδίκαση της ένστασης από την αρμόδια επιτροπή της Σούπερ Λίγκας θα γίνει την Πέμπτη (26/05) και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την ίδια ημέρα.

Η ένσταση της ΑΕΚ βασίζεται στην έκθεση της αστυνομίας και του παρατηρητή, αλλά και στο άρθρο 19, παράγραφος 5 του ΚΑΠ, στο οποίο αναφέρεται: «Απαγορεύεται η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους και η συμμετοχή στον αγώνα φυσικού προσώπου που έχει τιμωρηθεί με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα (εφόρου, προπονητή, φυσικοθεραπευτή κτλ). Τυχόν συμμετοχή είναι αντικανονική και σε περίπτωση ένστασης εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 23 παρ. 11. Τυχόν είσοδος άλλου τιμωρημένου προσώπου (εκτός ποδοσφαιριστών) έχει ως συνέπεια, σε περίπτωση ένστασης ή καταγγελίας, την απώλεια του αγώνα για την υπαίτια ομάδα».

Με βάση την ένσταση που κατέθεσε η ΑΕΚ, ο Αχιλλέας Μπέος κλήθηκε (για την Πέμπτη 26/05) σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με διευκρίνιση της διοργανώτριας αρχής, η 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ (ΑΕΚ-ΠΑΟ και ΠΑΟΚ-Ολυμπ. Βόλου) θα διεξαχθεί κανονικά την Τετάρτη (25/05-20.30).