Επιτέλους… τέλος στις συσκέψεις που αφορούν στη διεξαγωγή του 36ου Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος Μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Η αναμέτρηση των «αιωνίων» για τον πρώτο εγχώριο τίτλο της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου (στις 18.30) στο ολυμπιακό κλειστό γήπεδο του Ελληνικού με 900 οπαδούς από τη μια και 900 από την άλλη πλευρά, ενώ οι δύο ομάδες θα παραλάβουν από 50 προσκλήσεις για τις διοικήσεις και τις οικογένειες των παικτών.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (19/4) στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για τα μέτρα ασφαλείας του Τελικού πήραν μέρος ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Βιντζηλαίος, οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, καθώς και ο Ταξίαρχος κ. Σοφιανός Ανδρικόπουλος, που εκπροσωπούσε την Ελληνική Αστυνομία. Υπήρξε καλό κλίμα και όλοι ευχήθηκαν να μην συμβεί το παραμικρό, αν και για να εκπληρωθεί η ευχή τους υποσχέθηκαν να καταβάλουν τις απαιτούμενες προσπάθειες ο καθένας στον δικό του τομέα ευθύνης.

Όπως αποφασίστηκε, οι πόρτες του γηπέδου θα ανοίξουν τέσσερις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα και η προσέλευση των φιλάθλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 18.30 μ.μ.. Κατά την είσοδο των φιλάθλων θα γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων τους όπως και ενδελεχής σωματικός έλεγχος. Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να προσεγγίσει την περιοχή γύρω από το κλειστό του Ελληνικού αν δεν έχει στην κατοχή του εισιτήριο, πρόσκληση ή διαπίστευση.

Να σημειωθεί ότι θα γίνεται σωματικός έλεγχος τόσο στα άτομα που θα διαπιστευτούν όσο και σε όσους θα έχουν προσκλήσεις. Ενα ακόμη σημαντικό στοιχείο, που προέκυψε στη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας ήταν ότι το κλειστό του Ελληνικού θα παραμείνει κλειστό τις τρεις τελευταίες ημέρες πριν από τον Τελικό, ώστε να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες μεταφοράς των γνωστών «πολεμοφοδίων» (φωτοβολίδες, κροτίδες, βεγγαλικά κλπ) από ανεγκέφαλους οπαδούς.