Οι διακηρύξεις του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά για την οικογενειοκρατία, λησμονήθηκαν στην περίπτωση του κ. Διονύση Ψωμιάδη, αδελφού του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Π. Ψωμιάδη.

Σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που κινήθηκε η ηγεσία της ΝΔ το περασμένο φθινόπωρο, όταν ετέθη βέτο να μην είναι αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας (άρα διορισμένος) ο αδελφός του κ. Ψωμιάδη, τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση άλλαξε γραμμή πλεύσης.

Η καταδίκη του κ. Ψωμιάδη από το Εφετείο λόγω παράβασης καθήκοντος και η ποινή της αργίας που αναμένεται να του επιβληθεί, δημιουργούν ένα κενό στην περιφέρεια, το οποίο ετοιμάζεται να καλύψει ο αδελφός του περιφερειάρχη, ένα ενδεχόμενο που προκαλεί ήδη εντάσεις.

Παρά το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται στην κοινή γνώμη, αλλά και τις ενστάσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, η νυν ηγετική ομάδα του κόμματος, δίνει «πράσινο φως» στον κ. Ψωμιάδη να προωθήσει στον αδελφό του.

Ενδεικτική είναι η φράση του εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκη, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να εκλεγεί στη θέση του περιφερειάρχη ο αδελφός του κ. Ψωμιάδη, είπε: «Το τι θα κάνει ο συνδυασμός του αυτό είναι δικό του θέμα». Στη συνέχεια όμως, έσπευσε να διευκρινίσει, ότι «ο αδελφός του πλέον είναι εκλεγμένος και μάλιστα πρώτος».

Συνάντηση με Καρατζαφέρη

Με το σχόλιο «η ισχύς εν τη ενώσει» απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ψωμιάδη, στο γραφείο του στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Καρατζαφέρης, έδωσε χείρα πολιτικής βοήθειας στον κ. Ψωμιάδη, μιλώντας για «πολιτικό πραξικόπημα» και προανήγγειλε ότι ο ΛΑΟΣ θα καταθέσει σχετική τροπολογία με την ευκαιρία της συζήτησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Διακριτικές αποστάσεις βουλευτών

Η καταδίκη του κ. Ψωμιάδη συνεχίζει να προκαλεί έντονη συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ και έχουν ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των βουλευτών της Α΄ Θεσσαλονίκης που κρατούν διακριτικές αποστάσεις.

«Το παράπτωμα είναι ένα παράπτωμα, είτε το κάνεις για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω αρρώστιας του ανθρώπου, είτε όχι, είναι παράπτωμα» τόνισε (Ρ/Σ ΝΕΤ) ο βουλευτής και τομεάρχης Αθλητισμού της Ν.Δ. κ. Ι. Ιωαννίδης που συμπλήρωσε: «Οι νομικοί λένε ότι αν το παράπτωμα έχει γίνει μέχρι 31-12-10, έχουν παραγραφεί οι εκκρεμείς πειθαρχικές παραβάσεις των νομαρχών και ο καλλικρατικός νόμος ισχύει από 01-01-11. Δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί δεν είμαι νομικός».

Στην ίδια περίπου γραμμή κινήθηκε και ο βουλευτής κ. Κ. Γκιουλέκας, που αν και του ευχήθηκε καλό κουράγιο και να ξεπεράσει σύντομα την περιπέτειά του, σημείωσε ότι «κάθε δικαστική απόφαση είναι σεβαστή και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο αμφισβήτησης και σχολιασμού από κανέναν» και πως «ο δικαστικός αγώνας του Παναγιώτη Ψωμιάδη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη»

Αρκετά συγκρατημένος ήταν και ο τομεάρχης Ανάπτυξης της Ν.Δ. κ. Κ. Χατζηδάκης που εκφράζει την άποψη πολλών στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Η δική μου τοποθέτηση -και τη λέω- είναι, ότι σέβομαι τις αποφάσεις των δικαστηρίων και ελπίζω η συγκεκριμένη απόφαση, εύχομαι, να είναι τεκμηριωμένη. Υπάρχει προσφυγή στον Άρειο Πάγο. Αυτή είναι η τοποθέτηση που θα ήθελα να κάνω από τη δική μου μεριά» τόνισε μιλώντας στο Ρ/Σ Αθήνα 9,84.