Νέο διευθυντή αναζητά το μπαλέτο της Λυρικής

Βραχύβια αποδείχτηκε η παραμονή της κυρίας Χριστιάνας Στεφάνου στη θέση της διευθύντριας μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μήνες, μόνο, μετά την ανακοίνωση του ονόματός της και με απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, η κυρία Στεφάνου απαλλάχθηκε των καθηκόντων της με αποτέλεσμα η θέση του διευθυντή μπαλέτου να παραμένει κενή.

Βραχύβια αποδείχτηκε η παραμονή της κυρίας Χριστιάνας Στεφάνου στη θέση της. Μήνες, μόνο, μετά την ανακοίνωση του ονόματός της και με απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, η κυρία Στεφάνου απαλλάχθηκε των καθηκόντων της με αποτέλεσμα η θέση του διευθυντή μπαλέτου να παραμένει κενή.

Στο πλαίσιο αυτό, προκηρύχθηκε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωσή της με καταληκτική ημερομηνία την 29η Απριλίου. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση «ζητείται μία προσωπικότητα από τον χώρο του μπαλέτου με αξιοσημείωτη καλλιτεχνική δράση και αποδεδειγμένη διοικητική εμπειρία σε λυρικά θέατρα ή ομάδες χορού, οι οποίες έχουν κλασικό προσανατολισμό».

Η διάρκεια της σύμβασης είναι δύο έτη, αρχίζει από την 1/9/2011 και λήγει την 31/7/2013. Οι ενδιαφερόμενοι, Ελληνες ή αλλοδαποί, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας στο Πρωτόκολλο της ΕΛΣ (Πανεπιστημίου 39, 3ος όροφος, τηλ επικοινωνίας 210 3711200).

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Λυρικής «η απόφαση εντάσσεται στο πρόγραμμα της νέας καλλιτεχνικής διεύθυνσης της ΕΛΣ για την καλλιτεχνική και διοικητική – οργανωτική αναβάθμιση του μπαλέτου, όσον αφορά το νέο καλλιτεχνικό στίγμα, τη στελέχωση και την ορθή κατανομή του προσωπικού».

Ωστόσο, μέχρι την τοποθέτηση νέου διευθυντή μπαλέτου, χρέη θα εκτελεί ο αναπληρωτής διευθυντής και διευθυντής σπουδών στην Ανώτατη Επαγγελματική Σχολή της ΕΛΣ κ. Γιάννης Ντοντσάκης.

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk