Σεραφείμ κατά Καστανίδη

Μετά τους Σέρβους, τους μουσουλμάνους, τους Εβραίους τώρα στο στόχαστρο του Μητροπολίτη Πειραιώς βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης. Αφορμή για το σημερινό ξέσπασμα του Μητροπολίτη Πειραιώς αποτελεί η δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου «Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Κώδικα».

Μετά τους Σέρβους, τους μουσουλμάνους, τους Εβραίους τώρα στο στόχαστρο του Μητροπολίτη Πειραιώς βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης.

Αφορμή για το σημερινό ξέσπασμα του Μητροπολίτη Πειραιώς αποτελεί η δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου «Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Κώδικα». Το σχέδιο νόμου κατά τον ιεράρχη «επεκτείνει την προστασία του νόμου και σε ομάδες ή πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο σεξουαλικό τους προσανατολισμό» για αυτό και ο ίδιος δηλώνει ότι: «Ντρέπομαι ως Ορθόδοξος Επίσκοπος και ως Έλλην πολίτης που αναπνέω τον ίδιο αέρα και πατώ τα ίδια χώματα με τον κ. Καστανίδη».

Προηγουμένως ο κ. Σεραφείμ επαναλαμβάνει τις θέσεις που είχε εκφράσει και για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων και μεταξύ άλλων δηλώνει: «Οπως καλώς γνωρίζομε από την επιστήμη της εγκληματολογίας εν σχέσει προς το γενετήσιο ένστικτο υφίστανται δυστυχώς στην περασμένη ανθρώπινη φύση εκτρωματικές ψυχοσωματικές εκπτώσεις, όπως η παιδοφιλία, η ομοφυλοφιλία, η νεκρολαγνεία και άλλες αποκρουστικές εκδηλώσεις ιδιαζόντως ειδεχθείς, που ευτελίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο και χωματοποιούν την αθάνατον ψυχήν του».

Μάλιστα απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης τον καλεί να αναλογιστεί τις ευθύνες του πριν να είναι αργά. «Και επειδή εκ των έργων του αποδεικνύεται ότι δεν πιστεύει στην κρίση του αιωνίου Θεού δημόσια του λέγω ότι θα θυμηθεί «σύντομα» τον ταπεινό μου λόγο όταν αναποδράστως, εκών άκων, όπως κάθε άνθρωπος, θα βρεθεί ενώπιόν Του αλλά θα είναι πολύ αργά γι’ αυτόν» τονίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk