* Μπορεί σε άλλα να είμαστε τελευταίοι, αλλά στο σορόπιασμα είμαστε πρώτοι και καλύτεροι! Η Αθήνα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο ηλεκτρονικό φλερτ, σύμφωνα με στοιχεία του ιστoτόπου κοινωνικής δικτύωσης Badoo. Στη δεύτερη θέση, η (ποιος την είπε παγωμένη;) Μόσχα.
* Αλήθεια, στο πρόσωπο με πρόσωπο φλερτ πώς τα πάμε; Γιατί, ο, τι και να λέμε, άλλο εραστής εξ αποστάσεως και άλλο εραστής με σάρκα (πρόθυμη για αμαρτίες) και οστά.
* Έχετε παράπονα για την κίνηση στους δρόμους της υπερήφανης πατρίδας; Τι να πουν και οι κάτοικοι της μαρτυρικής Ιάβας;
* Περί τις 2.000 νταλίκες έχουν ακινητοποιηθεί στο νησί της Ινδονησίας εδώ και μία εβδομάδα, σε μια γιγάντια ουρά μήκους 11 χιλιομέτρων! Τη δραματική κατάσταση περιγράφει εις εκ των εγκλωβισμένων οδηγών, ο συμπαθέστατος κ. Σουρόνο, λέγοντας: «Πάνε τρεις ημέρες που είμαι αποκλεισμένος εδώ και η υπομονή μου εξαντλείται. Δεν έχω πια χρήματα, αναγκάστηκα να πουλήσω το κινητό μου για να αγοράσω φαγητό!».
* Έζησε για να γνωρίσει την αποθέωση (μέχρι Νομπέλ Ειρήνης κέρδισε) αλλά και την απαξίωση: το 47% των Ρώσων αδιαφορεί πλέον για τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον… τσάρο της περεστρόικα, ο οποίος εορτάζει σήμερα (Τετάρτη 2/3) τα 80ά γενέθλιά του. Την ίδια στιγμή το 20% αισθάνεται περιφρόνηση για το πρόσωπό του και μόνο το 10% σεβασμό. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ είχα ενοχληθεί όταν τον είδα να διαφημίζει γνωστή αλυσίδα πίτσας τη στιγμή που ο λαός του ζούσε δύσκολες οικονομικά ώρες, νομίζω όμως ότι τέτοιο ομαδικό «άδειασμα» δεν το αξίζει.
* Αριθμός ρεκόρ στα χρονικά του Νομπέλ Ειρήνης, καθώς για την τελετή του 2011 έχουν υποβληθεί 241 υποψηφιότητες. Μήπως όλοι αυτοί οι επιθυμούντες τη διεθνή διάκριση να συνεργάζονταν για την οριστική παύση των πολέμων; Τότε θα το κερδίσουν με το σπαθί τους το (από κοινού) βραβείο.
* Έλληνες ομογενείς βρίσκονται πίσω από τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει μέχρι στιγμής στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγου.
* Πρόκειται για τη Μαίρη και τον Εμμανουήλ Τζαχάρη, που διέθεσαν δέκα ολόφρεσκα εκατομμύρια δολάρια. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αναπαλαίωση και την επέκταση των αιθουσών που είναι αφιερωμένες στην ελληνική, ρωμαϊκή και βυζαντινή τέχνη. Ωραία επένδυση, γενναιόδωρη χειρονομία.
***
Κύριε διευθυντά.
Μια εξαιρετικά… καινοτόμο άποψη περί πολιτικής εξέφρασε η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Αθηνά Δρέττα κατά την εμφάνισή της στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Mega, υποστηρίζοντας ότι στη δύσκολη αυτή συγκυρία πρέπει να ξεχάσουμε τα… περί κομμάτων που γνωρίζαμε, καθώς σήμερα όποιος και αν ήταν κυβέρνηση τα ίδια σκληρά μέτρα θα έπαιρνε. Δεν υπάρχει πλέον ούτε ΠαΣοΚ ούτε ΝΔ, κατά την «πράσινη» κυρία Δρέττα, υπάρχει μόνο μια κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας. Και έρχομαι τώρα εγώ να εκφράσω δύο απορίες: α) πού βλέπει την κοινή προσπάθεια, τη στιγμή που «γαλάζιοι» και «πράσινοι» αλληλοαμφισβητούνται και αλληλοϋβρίζονται; Και β) αφού δεν υπάρχουν πια κόμματα, γιατί με έβαλαν (ακόμα και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές) στο παιχνίδι του «ψήφισε εμάς, αν θέλεις να έχεις αύριο;». Εγώ δεν ψήφισα για οικουμενική κυβέρνηση…
Μετά απορίας
Πανδώρα