Στην τέταρτη χειμερινή μεταγραφή της προχώρησε σήμερα η ΑΕΚ. Οπως ανακοίνωσε η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, ο 30χρονος κροάτης κεντρικός αμυντικός Ντίνο Ντρπιτς υπέγραψε συμβόλαιο για τους επόμενους έξι μήνες με δικαίωμα (στην ΠΑΕ) επέκτασης της συνεργασίας των δύο μερών για επιπλέον δύο σεζόν.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, ο διεθνής στόπερ δήλώσε χαρούμενος που έγινε μέλος της ελληνικής ομάδας και δεν έκρυψε ότι ανυπομονεί για την πρώτη φορά που θα αγωνιστεί με τη φανέλα της: «Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου τη δεδομένη χρονική στιγμή. Βρισκόμουν σε συζητήσεις με τους ανθρώπους της εδώ και κάποιους μήνες και τελικά όλα ολοκληρώθηκαν θετικά την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Είμαι χαρούμενος που θα ανήκω σε αυτή την ομάδα και περιμένω με ανυπομονησία το πρώτο ματς φορώντας τη φανέλα της. Θα χρειαστούν κάποια παιχνίδια για να βρω τη φόρμα μου αλλά θέλω να υποσχεθώ στους φιλάθλους της ΑΕΚ ότι θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Περισσότερο γνωστός για τη…σύζυγο

Δυστυχώς για το φιλοθεάμον κοινό, ο Ντριπτς αφίχθη στην Ελλάδα δίχως την εκρηκτική σύζυγό του (και διάσημο στην Κροατία τοπ-μόντελ) Νιβές Σέλζιους η οποία τον βοήθησε να γίνει παγκοσμίως γνωστός. Αυτό συνέβη όταν… συνελήφθη να κάνει σεξ μαζί της στο χορτάρι του γηπέδου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ! Λέγεται ότι η χυμώδης Νιβές είχε ενημερώσει για τη «συνεύρεση» με τον Ντίνο τους ανθρώπους του γηπέδου και… όλως τυχαίως την ώρα της πράξης άναψαν οι προβολείς. Λίγες μέρες αργότερα η ίδια αποκάλυπτε τα πάντα σε τηλεοπτική εκπομπή, γεγονός το οποίο εξώθησε τη διοίκηση της κροατικής ομάδας να τον πουλήσει σε άλλο σύλλογο παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για τα αγαπημένο παιδί της εξέδρας.

Η καριέρα του

Ο ύψους 1,93 μ. Ντρπιτς διέγραψε σπουδαία καριέρα ως βασικός κεντρικός αμυντικός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Κροατίας. Τον Ιανουάριο του 2009 (ύστερα από 201 συμμετοχές και 13 γκολ με τη φανέλα της κροατικής ομάδας κι έχοντας κατακτήσει 4 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα της χώρας), μετακόμισε ως δανεικός στη γερμανική Καρλσρούη με τη φανέλα της οποίας είχε έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο στην Μπουντεσλίγκα.

Η προσθήκη του ωστόσο δεν βοήθησε τη γερμανική ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό και η σεζόν 2009-10 αποδείχθηκε μια προβληματική χρονιά για τον κροάτη ποδοσφαιριστή. Η Καρλσρούη αγόρασε μεν τα δικαιώματα του Ντριπτς, ο οποίος δεν ήθελε να επιστρέψει στο Ζάγκρεμπ, ωστόσο ο 30χρονος στόπερ δεν έκανε καλή σεζόν στη β’ κατηγορία της Γερμανίας και το περασμένο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος.

Μία αγωνιστική και πρόστιμο 100.000 ευρώ για το οπαδικό «ντου»

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ για την εισβολή οπαδών της στο γήπεδο στον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου με στον Παναθηναϊκό, κάτι που σημαίνει ότι θα αγωνιστεί δίχως οπαδούς στο ματς πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στον Πανιώνιο. Ωστόσο θα έχει κανονικά τη συμπαράσταση των οπαδών της στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, στις 2 Μαρτίου. Εκτός από την ποινή της μίας αγωνιστικής στην ΑΕΚ (η οποία έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση) επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.