Ενας πρωτότυπος ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στους μουσικούς της διάσημης Kremerata Baltica και σ΄αυτούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης θα δοθεί στις 10 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια της μακεδονικής πρωτεύουσας.

Ο εν λόγω φιλικός αγώνας διοργανώνεται από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Κολλέγιο Ανατόλια για φιλανθρωπικούς σκοπούς: τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα ενισχύσουν τον Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών Θεσσαλονίκης «Στοργή» ενώ παράλληλα θα χρηματοδοτήσουν δύο μουσικές υποτροφίες οι οποίες θα διατεθούν από τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Θεσσαλονίκης και από το Κολλέγιο Ανατόλια.

Ο αγώνας αποτελεί παράλληλη δράση στην επίσκεψη του διάσημου, τιμημένου με Grammy βιολονίστα Γκίντον Κρέμερ και της Kremerata Baltica η οποία, την προηγούμενη ημέρα (9/2) θα δώσει μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζοντας, παράλληλα, και τα 14α γενέθλιά της!

Στο περιθώριο της συναυλίας προγραμματίζεται πρόβα, ανοικτή για το κοινό ενώ ο Κρέμερ – ένας καλλιτέχνης με ασυνήθιστα εκτεταμένο ρεπερτόριο κι εξαιρετικά πλούσια δισκογραφική δραστηριότητα- θα δώσει και masterclass. Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ΜΜΘ, με το εισιτήριο της συναυλίας εξασφαλίζεται η δωρεάν είσοδος και στις υπόλοιπες δράσεις.

H Kremerata Baltica ιδρύθηκε το 1997 και αποτελούσε το «δώρο» του Λετονού Κρέμερ στον εαυτό του για τα 50ά του , τότε, γενέθλια: ένας τρόπος να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση του σε νέους μουσικούς από τα κράτη της Βαλτικής διατηρώντας τα πρότυπα τα οποία ήθελε ο ίδιος, χωρίς να κάνει συμβιβασμούς. Η ταλαντούχα ομάδα μαθητών, σύντομα εξελίχθηκε σ΄ένα αξιόλογο σύνολο επαγγελματικής κλάσης και σύντομα καθιερώθηκε διεθνώς μέσα από εμφανίσεις σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών σε ολόκληρο τον κόσμο.