Ανοιχτό αφήνουν οι Αρχές της Δανίας το ενδεχόμενο η έκρηξη που σημειώθηκε σε τουαλέτα ξενοδοχείου στην Κοπεγχάγη να συνδέεται με την τρομοκρατία.

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Γιάκομπ Σαρφ, είπε ότι οι πρώτες ενδείξεις από τις έρευνες συγκλίνουν στο ότι μάλλον επρόκειτο για αποτυχημένη δοκιμή τρομοκρατικής επίθεσης.

Δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι ένας τραυματισμένος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά από την έκρηξη, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Η αστυνομία τον συνέλαβε όταν τον είδε να απομακρύνεται τρέχοντας από το ξενοδοχείο Jorgensen και να καταφεύγει σε γειτονικό πάρκο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας αυτός είναι γύρω στα 40, «ευρωπαϊκής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής» και μιλούσε αγγλικά.

Τα τραύματα που φέρει δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του, ενώ δεν υπάρχουν και τραυματίες από την ελεγχόμενη έκρηξη που πραγματοποίησαν οι πυροτεχνουργοί.

Από έλεγχο που έγινε στους χώρους του ξενοδοχείου αργότερα βρέθηκε ένα πιστόλι. Η αστυνομία, πάντως, δεν ανακοίνωσε αν ο δράστης είχε και συνεργούς.

Οι φόβοι για πιθανή τρομοκρατική επίθεση από ακραίους ισλαμιστές στη Δανία υφίστανται από το 2005, μετά τη δημοσίευση από δανέζικη εφημερίδα των αμφιλεγόμενων σκίτσων του Μωάμεθ.

Το χθεσινό περιστατικό, άλλωστε, σημειώθηκε την παραμονή της ένατης επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ.