Η ανανέωση της ΑΕΚ συνεχίζεται σε μια περίοδο που η διοικητική αστάθεια σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχει φρενάρει τις μεταγραφικές εξελίξεις στα στρατόπεδα των «αιωνίων». Οι Κιτρινόμαυροι προχώρησαν χθες στην απόκτηση- απομένει το τυπικό μέρος της υπογραφής του συμβολαίου- του βραζιλιάνου ακραίου χαφ (αγωνίζεται και στις δύο πτέρυγες) Λουίς Εντερ, ο οποίος τις τελευταίες δύο σεζόν αγωνίστηκε στον Αστέρα Τρίπολης ως δανεικός από τη Φλαμένγκο (η οποία θα πάρει ως αντίτιμο 150.000 ευρώ). Ο 23χρονος Εντερ έπαιξε σε 26 ματς της Σούπερ Λίγκας σκοράροντας έξι φορές και μοιράζοντας δύο ασίστ και αποτελεί την τρίτη μεταγραφή της ΑΕΚ μετά την απόκτηση των Ανέστη Αργυρίου και Σπύρου Ματεντζίδη από τον Πανθρακικό.

Ο Εντερ επί της ουσίας αντικαθιστά τον συμπατριώτη του Γκουστάβο Μαντούκα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος και θα συνεχίσει στον ΑΠΟΕΛ. Αντιθέτως με τα γραφόμενα των τελευταίων ημερών, η ΠΑΕ ενημέρωσε χθες ότι ουδέποτε κατέθεσε πρόταση ανανέωσης συμβολαίου στον 30χρονο Μαντούκα και ότι τον ειδοποίησε το απόγευμα της Τρίτης πως μπορεί να διαπραγματευθεί με άλλες ομάδες. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον Ζεράλδο Αλβες, ο οποίος επέστρεψε στην Πορτογαλία, όπου και αναζητεί ομάδα, αφού ο κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν τον υπολογίζει. Η εξέλιξη αυτή ίσως ανοίξει την πόρτα της παραμονής στον Γιώργο Αλεξόπουλο , ο οποίος έχει συμβόλαιο για επιπλέον ένα έτος αλλά προσφάτως ενημερώθηκε ότι ίσως είναι καλύτερα για τον ίδιο να αναζητήσει άλλη ποδοσφαιρική στέγη, λόγω του ότι ο προπονητής δεν τον περιλαμβάνει στα βασικά πλάνα του.

Εν τω μεταξύ, ύστερα από εισήγηση του τεχνικού διευθυντή κ. Αρναρ Γκρέταρσον, την οποία ενέκρινε ο σέρβος προπονητής, η ΑΕΚ διαπραγματεύεται την απόκτηση του νιγηριανού αμυντικού Ούβα Ελντεροσν Ετσιεζίλε. Πρόκειται για 22χρονο αριστερό μπακ-χαφ με θητεία τα τρία τελευταία χρόνια στη γαλλική Ρεν, από την οποία μένει ελεύθερος. Ο Ετσιεζίλε είναι ο βασικός αριστερός μπακ της Εθνικής Νιγηρίας και είναι στη μουντιαλική αποστολή. Εξάλλου ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δρομολογηθεί η επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ, ενώ από τον Πανιώνιο ανακοινώθηκε ότι η Ενωση και η γερμανική Αϊντραχτ είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν κάνει πρόταση για την αγορά του Γιώργου Τζαβέλλα.