Συγκροτήθηκε χθες σε σώμα το νέο ΔΣ του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» και εξέλεξε ομόφωνα πρόεδρο στη θέση του Χρήστου Δ. Λαμπράκη τον κ. Κωνσταντίνο Πυλαρινό, μέχρι τούδε αντιπρόεδρο του οργάνου. Στη θέση του αντιπροέδρου εξελέγη ο επίτιμος σύμβουλος Επικρατείας κ. Πέτρος Χριστόφορος.

Στη χθεσινή συνεδρίασή του το ΔΣ του Συλλόγου προέβη στη συμπλήρωση των δύο κενών θέσεων λόγω θανάτου του προέδρου Χρήστου Δ. Λαμπράκη και του μέλους Αρντας Μαντικιάν. Κατόπιν εισηγήσεως του προεδρεύοντος κ. Πυλαρινού ομόφωνα το ΔΣ επέλεξε τους κκ. Στάθη Ευσταθιάδη, δημοσιογράφο, και Μανόλη Σαββίδη, φιλόλογο.

Στη συνέχεια το ΔΣ με τη νέα σύνθεσή του συγκροτήθηκε σε σώμα εκλέγοντας ομόφωνα τον νέο πρόεδρο και τον νέο αντιπρόεδρο. Κατόπιν τούτου, η σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής: Κωνσταντίνος Πυλαρινός (πρόεδρος), Πέτρος Χριστόφορος (αντιπρόεδρος), Ιωάννης Μαρίνος (γραμματέας), Γιώργος Αϊδίνης (ταμίας), Εφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου, Πάνος Δημαράς, Στάθης Ευσταθιάδης, Ιωάννης Μάνος, Πωλίνα Πεταλωτή, Νίκος Πετρόπουλος και Μανόλης Σαββίδης (μέλη).

Το ΔΣ εξάλλου αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει για το ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και σε αντικατάσταση του Χρήστου Λαμπράκη την κυρία Λένα Σαββίδη, ως μέλος του ΔΣ. Σχετική επιστολή θα αποσταλεί άμεσα στον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο.

Την περασμένη Δευτέρα, εξάλλου, συνήλθε σε ολομέλεια το ΔΣ του Σωματείου «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας» και, αφού συμπλήρωσε τη θέση του προέδρου Χρήστου Λαμπράκη με την αδελφή του κυρία Αννα Λαμπράκη, αρχαιολόγο, προχώρησε στη συγκρότησή του σε σώμα ως εξής: Κωνσταντίνος Πυλαρινός (πρόεδρος), Αννα Λαμπράκη (αντιπρόεδρος), Αρης Γαρουφαλής (γραμματέας), Αγγελος Δεληβορριάς (ταμίας) και Γιώργος Κουρουπός (μέλος).