Πριν από δύο μήνες όσοι είδαν την κυρία Τζαβέλλα με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη στο ξενοδοχείο «Ηilton» ξαφνιάστηκαν και αναρωτήθηκαν για τον σκοπό της συνάντησής τους. Πρώτη έφθασε με το Saab της η κυρία Νίκη Τζαβέλλα. Σχεδόν ταυτόχρονα έφθασε στην είσοδο του ξενοδοχείου με τα πόδια ο πρώην εισαγγελέας κ. Γ.Ζορμπάς. Χαιρετήθηκαν στην είσοδο. Αντήλλαξαν δυο-τρεις κουβέντες, αλλά η συνομιλία τους διεκόπη ξαφνικά όταν έκανε την εμφάνισή του ο κ. Καρατζαφέρης. Τους χαιρέτησε και τους δύο, μπήκε στη μέση και όλοι μαζί εισήλθαν στο ξενοδοχείο. Οποιος τους είδε διερωτήθηκε αν ο κ. Καρατζαφέρης συζητούσε με τον κ. Ζορμπά για την ένταξή του στον ΛΑΟΣ. Η απάντηση δόθηκε στα αμέσως επόμενα δευτερόλεπτα. Προχωρώντας ο κ. Ζορμπάς τους άφησε και ο κ. Καρατζαφέρης με την κυρία Τζαβέλλα κάθησαν στο καφέ «Αίθριον» του ξενοδοχείου και συζήτησαν επί αρκετή ώρα. Κανείς, ως την παραμονή της ανακοίνωσης του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ, δεν γνώριζε τις κινήσεις του κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος αναζητούσε εναγωνίως το τελευταίο διάστημα μια υποψηφιότητα για να διεμβολίσει το «γαλάζιο» σύστημα εξουσίας.

Στο πρόσωπο της κυρίας Τζαβέλλα ο κ. Καρατζαφέρης βρήκε μια υποψήφια με διείσδυση στη ΝΔ, την οποία υπηρέτησε και ως κρατικό στέλεχος αλλά και ως βουλευτής. Επί της ουσίας, ο κ. Καρατζαφέρης έχει να κερδίσει πολλά, όπως λένε βουλευτές του αλλά και μερικοί υπουργοί, από την υποψηφιότητα της κυρίας Τζαβέλλα, που επιχείρησε από τις πρώτες ημέρες να διαμορφώσει μια ευνοϊκή εικόνα για τον ΛΑΟΣ.

Με παρεμβάσεις της σε πολλά ΜΜΕ τόνισε ότι ο ΛΑΟΣ δεν είναι ακραίο κόμμα, με ακρότητες και ακραίες συμπεριφορές, ενώ το πιο ενδιαφέρον που είπε ήταν πως στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη διέγνωσε «ενθουσιασμό και διάθεση για δουλειά», όπως είχε η ΝΔ πριν από 20 χρόνια, το 1989. Εκείνη τη χρονιά, μετά τη νίκη της ΝΔ, έστω και χωρίς αυτοδυναμία, ορίστηκε διοικητής του ΟΑΕΔ, θέση όπου έμεινε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Κ. Μητσοτάκη. Μετά την πτώση της ΝΔ, το 1993, ο κ. Μητσοτάκης την τοποθέτησε στην έκτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στις 16 Δεκεμβρίου 1994 ορκίστηκε βουλευτής αντικαθιστώντας τον αποβιώσαντα Αθανάσιο Κανελλόπουλο. Με την κίνησή του ο κ. Καρατζαφέρης θα επιχειρήσει να ξεπεράσει κατά πολύ το 4,12% των ευρωεκλογών του 2004 αξιοποιώντας τις ικανότητες μιας δυναμικής γυναίκας με έντονη δραστηριότητα και καλές σχέσεις με επιχειρηματικούς ομίλους και ΜΜΕ λόγω και της πολύχρονης επαγγελματικής πορείας της. Η ίδια πέτυχε με τη συμμετοχή της την επαναφορά της στην ενεργό πολιτική και για τα επόμενα πέντε χρόνια έχει εξασφαλίσει τακτική παρουσία στα ΜΜΕ ως ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ.

Η κυρία Τζαβέλλα, επιτυχημένο στέλεχος μεγάλων και σημαντικών επιχειρηματικών ομίλων, κατάγεται από τη Λαμία. Μετά τις σπουδές της (Βιομηχανική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, με μεταπτυχιακά στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Λιντς και με μετεκπαιδεύσεις σε Αγγλία, Βέλγιο και Γερμανία) δραστηριοποιήθηκε ενεργά στον επιχειρηματικό τομέα. Ηταν αντιπρόεδρος στο Ιδρυμα Λάτση και στην εταιρεία Ιντρακόμ, ενώ είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη με τομέα ευθύνης την οικονομική ανάπτυξη και την ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Επίσης είναι επίτιμο μέλος του Διεθνούς Αραβικού Συνδέσμου Γυναικών, ενώ είναι μέλος του Συμβουλίου του Ντιν στο Πανεπιστήμιο Ηoward στην Ουάσιγκτον. Από το 2007 ως σήμερα ήταν εντεταλμένη σύμβουλος Διεθνούς Ανάπτυξης (επικεφαλής των επιχειρηματικών κινήσεων στο εξωτερικό) στον όμιλο του Αntenna του κ. Μ. Κυριακού. Η κυρία Τζαβέλλα είχε καλές σχέσεις και με τον χώρο του ΠαΣοΚ και μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Αθήνα ο τότε πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης την όρισε το 1999 αντιπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, θέση στην οποία παρέμεινε ως τον Ιούνιο του 2000, οπότε παραιτήθηκε για οικογενειακούς λόγους και ανέλαβε η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.